|

Burno u Vladi TK: Profesorica Begić tražila izvinjenje premijera Gutića

Burno u Vladi TK: Profesorica Begić tražila izvinjenje premijera Gutića
2.045
Piše: A. K.
9.3.2017. u 15:15
89
komentara
2k

dijeljenja
Na današnjoj konferenciji za medije koju je premijer Tuzlanskog kantona (TK) Bego Gutić sazvao u cilju iznošenja informacija vezanih za stanje u kojem se trenutno nalazi Univerzitet u Tuzli pojavila se i profesorica Amela Begić koja je vidno uznemirena odgovorila na njegove prozivke da je na tuzlanskom univerzitetu primljena u vrijeme sadašnjeg rektora Samira Nurića.
Naime, nakon što je Gutić iznio svoju stranu priče o novonastaloj situaciji na Univerzitetu u Tuzli u okviru koje je, između ostalog kazao da ovih dana rektorom upravljaju profesori Zlatan Begić i Edin Delić, čije je suprugu i sestru zaposlio isti taj rektor, riječ je uzela profesorica Begić te vidno uznemirena i sa povišenim tonom zatražila izvinjenje prvog čovjeka TK.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba Foto: Darko Zabuš/Klix.ba


Prilikom obraćanja premijeru Gutiću, bacivši knjige na stol, profesorica Begić je kazala da su na Univerzitetu u Tuzli stalni angažman dobili profesori sa deset puta manje referenci u odnosu na one koje ona posjeduje.

Premijeru je poručila i da je autorica pet udžbenika iz kojih uče djeca u školi, te da je magistrirala i doktorirala na Univerzitetu u Sarajevu.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba Foto: Darko Zabuš/Klix.ba


Kazala je i da je objavila više od 20 originalnih naučnih radova te da ne dozvoljava da joj se ruše ugled i integritet.

Na upit premijera Gutića kada je dobila angažman na tuzlanskom univerzitetu, Begić je odgovorila 2012. godine, na što je on kazao da mu se ne mogu nametati procesi iz ranijih godina, s obzirom da se nije nalazio na poziciji premijera u to vrijeme.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba Foto: Darko Zabuš/Klix.ba


Na Gutićeve riječi Begić, koja je inače supruga tuzlanskog profesora Zlatana Begića nije ostala suzdržana te je kazala da je SDA pustila duboko korjene u Univerzitet u Tuzli.

Na insistiranje da joj se javno izvine, premijer Gutić je kazao da nema potrebe da to učini.
Prijavi grešku


Komentari (89)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...