|

Buknula polemika u NSRS zbog afere "dva papka": NDP proziva Željku Cvijanović

Buknula polemika u NSRS zbog afere "dva papka": NDP proziva Željku Cvijanović
4
Piše: G. D.
28.12.2014. u 13:14
23
komentara
4

dijeljenja
Buknula polemika u NSRS zbog afere "dva papka": NDP proziva Željku Cvijanović Narodna skupština RS (Foto: Klix.ba)
Poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini RS Krsto Jandrić "zapalio" je na četvrtoj vanrednoj sjednici NSRS cijeli parlament komentarima o aferi "dva papka".
"Nigdje u prijedlogu budžeta Vlade RS za narednu godinu nisam vidio grantove za kupljene poslanike, Vojina Mitrovića i Iliju Stevančevića, pa me zanima šta će oni, zapravo dobiti od Vlade RS", rekao je Jandrić.

"Loptu" je dočekao poslanik PDP-a Branislav Borenović, koji je dodao da politička korupcija u RS kreće u vrhu Vlade RS.

"Ovdje je pitanje morala i odgovornosti prema građanima. Pitanje obraza i karaktera. Kada će se to završiti? Kada ćemo dobiti istinu? Ovdje ne treba nikakav poseban sud, dovoljan je sud naroda", istakao je Borenović.

Premijer RS Željka Cvijanović oštro je odgovorila Borenoviću i Jandriću na optužbe:

"Kako vas nije sramota da me optužujete? Gdje su vam dokazi? Blatite moje ime za koje nisu vezane nikakve korupcionaške afere", odgovorila je Cvijanović.

Glas polemici je dao i sam Stevančević, koji je poslanike opozicije pozvao da nešto od optužbi dokažu i da podnesu krivičnu prijavu ako imaju dokaze.

"Ostavite moje ime na miru. Partija udruženih penzionera je dala mandat predsjedniku PDP-a, Mladenu Ivaniću. Bez naših 10.000 glasova Ivanić ne bi sjedio u Predsjedništvu BiH, već bi tamo sjedila Željka Cvijanović. Umjesto da sarađujemo, mi se svađamo", kazao je Stevančević.

Poslanik SDS-a Vukota Govedarica dodao je da se Bill Clinton svojevremeno izvinio cijeloj naciji zbog afere "Monica Lewinsky", a da najvišim političkim funkcionerima u RS ne pada na pamet da tako nešto učine.

"Da se ova afera desila u EU, bilo bi se sljedeće: MUP te zemlje bi uputio dopis Tužilaštvu, oni bi od forenzičara tražili da utvrdi autentičnost snimka, a potom bi uslijedilo podizanje optužnice. A kod nas se spremaju dopisi u kojima se, bez ikakvih dokaza, saopštava kako snimak nije autentičan", smatra Govedarica.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...