BiH
2

Bugojno: SDP o razlozima prekida sjednice Općinskog vijeća

FENA
Bugojno
Bugojno
Posljednja sjednica Općinskog vijeća Bugojno prekinuta je zahvaljujući opstrukciji SDA i Koalicije hrvatskih stranaka na čelu s načelnikom koji, zajedno s općinskim službama, opstruira odluke općinskog parlamenta.

Ovo su na pres-konferenciji OO SDP-a Bugojno kazali vijećnici Samir Šečić i Elvis Tukar, ustvrdivši da se "na ovaj način dovodi u pitanje rad Općinskog vijeća i vrši totalna negacija demokratskog sistema i predstavničkog tijela te zanemaruju interesi građana".

"Nevjerojatan primjer kršenja zakona je proglašenje budžeta za 2012. u Službenim novinama. Načelnik je na ovaj način zanemario činjenicu da je Općinsko vijeće, kao nadležni organ, usvojilo budžet 31. marta na svojoj 18. sjednici, kojoj je prisustvovalo trinaest od ukupno 25 vijećnika. Naravno, SDP mora reagirati na ovakvu samovolju", naglasio je Šečić.

Po njegovim riječima, već su poduzete aktivnosti na angažiranju organa nadležnih za reviziju budžeta te ostvareni kontakti s nadležnim tužilaštvom.

"Smatrali smo besmislenim sudjelovati u nastavku sjednice Općinskog vijeća nakon što nije udovoljeno našem zahtjevu da dobijemo na uvid budžet po kojem se vrši raspodjela sredstava javne potrošnje", dodao je Tukar.