BiH
1

Budimir: Tražit ću rješenje problema za bosansku Posavinu

FENA
Živko Budimir
Živko Budimir
Živko Budimir, predsjednik Federacije BiH otvorio je danas Međunarodnu smotru folklora u Derventi koju je organizirao Župni ured.

"Niste sami i obećavam vam da nećete biti prepušteni na volju i nevolju lokalnim vlastima. Čvrsto vam obećavam da ću jednakim žarom kao i dosad tražiti rješenja problema za bosansku Posavinu i da ću glas o nepravdi nanesenoj ljudima ovoga kraja prenositi širom svijeta“, kazao je Budimir u obraćanju velikom broju prisutnih na trgu ispred obnovljene crkve.

Predsjednik Budimir je pozvao svoje kolege, dužnosnike iz oba entiteta, ali i dužnosnike međunarodne zajednice da podupru povratak kojim, kako je kazao, nije zadovoljan.

Govor predsjednika Budimira pozdravljen je velikim aplauzom i komentarima kako je ovo prvi put da jedan dužnosnik iz reda hrvatskog naroda govori ovakvom energijom, ali i ulaže konkretne napore za povratak Hrvata u Posavinu.

Predsjednik FBiH Živko Budimir bio je pokrovitelj današnje Smotre folklora u Derventi, saopćio je Ured za odnose s javnošću predsjednika Budimira.