{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Budimir: Sistem civilne zaštite ne funkcioniše

30.8.2012. u 15:51
3
12
Budimir: Sistem civilne zaštite ne funkcioniše
3
Budimir: Sistem civilne zaštite ne funkcioniše
Zbog alarmantne situacije na požarištima predsjednik FBiH Živko Budimir sazvao je danas sastanak sa dopredsjednicima Mirsadom Kebom i Svetozarom Puradićem, te komandantom Federalnog štaba civilne zaštite Jerkom Ivankovićem Lijanovićem i direktorom Federalne uprave civilne zaštite Alijom Tihićem.
Budimir je od Ivankovića i Tihića zatražio detaljnu informaciju o stanju na svim požarištimau FBiH, kao i uzrocima požara katastrofalnih razmjera.

Pored pomoći za rješenje trenutnog stanja i konkretnih rješenja koja je kao prioritet postavio, Budimir je iznio stav kako je neadekvatna reakcija u civilnoj zaštiti od općinskog do federalnog nivoa, kao i u vrijeme snježnih padavina u februaru ove godine, dokaz kako sistem civilne zaštite ne funkcioniše.

"Kao takav ne može osigurati zaštitu i pomoć kako građanima F BiH tako niti zaštiti njihovu imovinu“, kazao je, pored ostalog, predsjednik Budimir.

Zahtijevao je od odgovornih u sustavu civilne zaštite izviješće o utrošku sredstava u proteklih deset godina i zakonska rješenja koja trebaju osigurati funkcioniranje sustava civilne zaštite.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: