{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Budimir: Sistem civilne zaštite ne funkcioniše

30.8.2012. u 15:51
3
12
Budimir: Sistem civilne zaštite ne funkcioniše
3
Budimir: Sistem civilne zaštite ne funkcioniše
Zbog alarmantne situacije na požarištima predsjednik FBiH Živko Budimir sazvao je danas sastanak sa dopredsjednicima Mirsadom Kebom i Svetozarom Puradićem, te komandantom Federalnog štaba civilne zaštite Jerkom Ivankovićem Lijanovićem i direktorom Federalne uprave civilne zaštite Alijom Tihićem.
Budimir je od Ivankovića i Tihića zatražio detaljnu informaciju o stanju na svim požarištimau FBiH, kao i uzrocima požara katastrofalnih razmjera.

Pored pomoći za rješenje trenutnog stanja i konkretnih rješenja koja je kao prioritet postavio, Budimir je iznio stav kako je neadekvatna reakcija u civilnoj zaštiti od općinskog do federalnog nivoa, kao i u vrijeme snježnih padavina u februaru ove godine, dokaz kako sistem civilne zaštite ne funkcioniše.

"Kao takav ne može osigurati zaštitu i pomoć kako građanima F BiH tako niti zaštiti njihovu imovinu“, kazao je, pored ostalog, predsjednik Budimir.

Zahtijevao je od odgovornih u sustavu civilne zaštite izviješće o utrošku sredstava u proteklih deset godina i zakonska rješenja koja trebaju osigurati funkcioniranje sustava civilne zaštite.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: