{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bubrežni bolesnici u RS od jutros odbijaju terapiju

S
4.9.2013. u 10:29
0
7
Bubrežni bolesnici u RS od jutros odbijaju terapiju
0
Bubrežni bolesnici u Republici Srpskoj jutros su počeli protest i neće ići na terapiju dok ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi, rekao je predsjednik Udruženja dijaliziranih, transplantiranih i hroničnih bubrežnih bolesnika Republike Srpske Aleksandar Radun.
Foto: SRNA
Foto: SRNA


Radun je dodao da je štrajk počeo u 7.00 sati. On je naveo da dijalizu koristi oko hiljadu pacijenata u RS a da je danas trebalo da terapiju primi polovina od tog broja.

"Čekamo da se jave iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i da nam dostave u pisanoj formi što su obećali da će riješiti u narednom periodu. Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja javio se jutros i obećao da će u najkraćem roku dostaviti sve ono što je do Fonda, a mi čekamo odgovor iz Ministarstva", rekao je Radun.

On je naveo da su se bubrežni bolesnici okupili ispred dijaliznih centara u RS, ali da će odbiti terapiju. U štrajk pred Dijaliznim centrom u Banjoj Luci uključeni su svi pacijenti koji je danas trebalo da prime terapiju.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


Pred Dijaliznim centrom nalaze se pacijenti iz Banje Luke, Laktaša, Kotor-Varoša i Čelinca.

"Mi ćemo ovdje istrajati do kraja, dok god ne dobijemo taj papir sa potpisima da će ovaj problem biti riješen. Usmena obećanja nama ne znače ništa", rekao je Radun.

Bubrežni bolesnici u RS stupili su jutros u štrajk, jer nisu uspjeli da postignu dogovor o statusu invalida i socijalnim davanjima.

Osim zahtjeva da dijaliziranim pacijentima bude dat status invalida, Udruženje dijaliziranih, transplantiranih i hroničnih bubrežnih bolesnika Republike Srpske traži da što prije budu otvoreni centri u Foči i Trebinju, da transplantacija bude na višem nivou.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: