{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Bronzana medalja za Adnana Brđanina na takmičenju u Ohridu

19.8.2012. u 22:24
15
12
Bronzana medalja za Adnana Brđanina na takmičenju u Ohridu
15
Bronzana medalja za Adnana Brđanina na takmičenju u Ohridu
Takmičari BiH na Juniorskoj balkanskoj informatičkoj olimpijadi
Na 6. Juniorskoj balkanskoj informatičkoj olimpijadi (JBOI 2012) u Ohridu u Makedoniji bh. takmičar Adnan Brđanin osvojio je bronzanu medalju.
Takmičenje je trajalo dva dana, a takmičari su svaki dan rješavali po četiri zadatka u programskim jezicima Pascal, C i C++ pod operativnim sistemom Linux, u vremenu od po 4,5 sata.

U službenom dijelu takmičenja za olimpijce do 16 godina nastupili su predstavnici Makedonije (dva tima), Bugarske, Rumunije, Srbije, Grčke, Bosne i Hercegovine, te kao gosti reprezentativci Hrvatske.


Između dva dana takmičenja za sudionike su organizovani izleti u Ohrid, izlet brodom po jezeru, zatim izlet u poznati Muzej kostiju i Crkvu sv. Neuma. Poslije svečanosti zatvaranja organizirano je i kratko razgledavanje Skopja.

Naš tim su činili: Adnan Brđanin - završio 8. razred OŠ "Musa Ćazim Ćatić", Sarajevo, Fatih Zukorlić - završio 8. razred OŠ "Hamdija Kreševljaković", Sarajevo, Irfan Smajević - završio 8. razred, OŠ "Hilmi ef.Šarić", Sarajevo i Faruk Alibašić -završio 8. razred OŠ "Hasan Kaimija", Sarajevo.

Bh. informatičku reprezentaciju na JBOI 2012 vodili su prof. Haris Gavranović i Mehmedalija Salihović.

Podsjetimo, Brđanin je i u našoj državi postigao zavidne rezultate: 1. mjesto na općinskom takmičenju, 2. mjesto na kantonalnom takmičenju i 1. mjesto na državnom takmičenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: