Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mafija svakako ima vatreno oruzije...Treba i obicnim gradjanima olaksat uslove za stjecanje oruzija...dobro su uradili...A ne kao sto je bio sluacaj sa bih kad je zaratilo-srbi imali oruzije jna a svjetske sile uvele embargo tj. Zabranu uvoza oruzija u bih i popusili mi bošnjaci jer nismo imali oruzija!
@Ecolo Nema veze, dokazali smo da i goloruki možemo srediti đikanske pičkice koji samo protiv žena, djece i staraca smiju "ratovati"!
i opet se odbranili 😉
Ovo je sjajna vijest. A ove ovce sto misle da ih moze policija zastititi, preporucio bi im da izvuku glavu iz svoje guzice. Ne zivimo u Disney filmu, svijet je okrutan i los, morate biti u stanju da zastite sebe i svoju porodicu. Kriminalci ce ioanko ilegalno nabavljati oruzje.
Meni je ovo sasvim OK,pa bolje da ljudi kupuju legalno oruzje nego da stekaju
Obični čovjek te dozvole vidjet neće...krimosi i "gazde" će da legaliziraju ilegalno ...i to je to..
Streliste u Visokom ima upotrebnu dozvolu, vidio sam da tamo i policija i zastitari rade obuke. A Visoko 20 minuta voznje od Sarajeva
Ovi heroji sto bi resetali/pucali/samodbranjivali svakodnevno. Godinama sam posjedovo oruzje i nikada nisam bio u (ne)prilici da ga upotrijebim u miru. Cak i kad je pred rat u Sarajevu vladalo bezvlasce. Protiv zakona nisam jer volim oruzje
a sto niste trazili prakticnu obuku kad ste nam trpali kalasnjikove u ruke a sad se preseravate .samo da izvucete sto vise para od ove napacene sirotinje,kao da smo ratovali prackama
Pokrovitelj zakona KM Trade...
Ne daj boze u Bosni ubiti nekoga ko ti napadne kucu, odmah robija. Zakon BiH ce te osloboditi jedino u slucaju da dopustis napadacu da prvi ubije clana familije u kuci, pa tek nakon toga ti njega.
Zato ćete bježati u kuće i stanove s prvim mrakom, i bojati se i svoje sjene!
Balkanskim divljacima ne treba oruzje vec psihoterapija u cilju smanjivanja medjuvjerske mrznje i strogi zakoni dozivotne robije teskog fizickog rada za svakog balkanskog divljaka koji posjeduje ilegalno oruzje.
Treba naoružat oružane snage, policiju i tajne službe naoružat do zuba, i nabavit oružje za svo vojno sposobno stsnovništvo u slučaju invazije Srba, zombija ili neke druge nemani. Civilima dat godinu da predaju oružje, onda provest pretrese i za posjedovanje uvest drakonske kazne. Samo tako ovdje može, inače krenut će se dešavat nesretni slučajevi i ubistva koja su se mogla izbjeć.
jes al haj upucaj nekog i iz samoodbrane dobices 5 godina murije. Treba zakon o samoodbrani malo uvesti revidirati ili kreirati
Nemoj hadzija necemo te vise .... pa i necete😂
Hadzija ih namirio:)))
Da bi dosao do vjerskog objektog ili kulturnog okupljalista valja doci do tog mjesta a do tad mozes umrijet tako nema sanse da ikoga kaznite za to ako ima imalo mozga u glavi ;)
Dobro su se sjetili, šta politika uradi da Bosnjacinprije nisu mogli nositi oružja
Ovo je jedna pametna odluka. Svakom gradjaninu koji nije kriminalac omoguciti nabavku oruzja. Bahatost kriminalaca i kockastih glava je prevrsila svaku mjeru,treba omoguciti postenom gradjaninu da moze da brani svoju familiju , imovinu i cast. Bahati kriminalci ne respektuju kada im se lijepo kaze, misle da se bojis i postaju nasilni,ali zato respektuju kada repetiras pistolj, odmah promjene pricu i postanu fini.
@Tiberiuss Pametna odluka bi bila uvodjenje zakona o samoodbrani , gdje si opravdan u slucaju da nekome naneses teze tjelesne povrede ili u najgorem slucaju smrt (dokle god nije prekoracenje nuzne odbrane), a da ne budes pravno gonjen. Ovaj zakon je olaksao nabavku pistolja, ali nije i njegovo koristenje. Ti mozes repetirati, ali prazan pistolj, jer odbrana mora biti proporcionalna napadu. Primjer, neko ti provali u kucu, ti ga mozes upucati tek nakon sto je on tebe.