{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brod: Usvojeni izvještaji o radu javnih ustanova i preduzeća

S
26.4.2012. u 18:56
0
0
Brod: Usvojeni izvještaji o radu javnih ustanova i preduzeća
0
Brod: Usvojeni izvještaji o radu javnih ustanova i preduzeća
Brod
Skupština opštine Brod usvojila je danas izvještaje o radu javnih ustanova i preduzeća, a posebna pažnja bila je posvećena ustanovama koje posluju sa dugovima.
Razmatran je izvještaj o radu Sportskog kulturnog centra Brod, koji se već duži niz godina nalazi u teškoj finansijskoj situaciji i čija dugovanja iznose oko 600.000 KM, što je dovelo do blokiranja računa ovog centra.

Načelnik opštine Brod Milovan Čerek rekao je da većinu javnih ustanova opštinski budžet finansira bez problema, ali da postoje i one ustanove koje zadaju velike probleme, kao što je Sportski centar, kome su zbog dugovanja računi u blokadi.

"To dovodi u pitanje i funkcionisanje samog objekta, jer usluge Sportskog centra koriste svi sportski klubovi, udruženja, a tu su i zakupljeni prostori raznih preduzeća. Sve to nam nameće obavezu da se ovaj problem riješi", naglasio je Čerek.

On je naveo da sva dugovanja datiraju još od 2001. godine, napominjući da "ova administracija nije napravila niti jednu marku obaveza više".

Na današnjoj sjednici usvojeni su i izvještaji o radu komunalnih preduzeća "Vodovod i kanalizacija" i "Komunalac" Brod.

Tokom razmatranja izvještaja o radu Gradske toplane, u kojoj su takođe prisutna velika dugovanja, načelnik opštine Čerek rekao je da se očekuje obećana pomoć premijera Republike Srpske Aleksandra Džombića. "Predsjednik Vlade RS-a je prilikom posljedenje posjete Brodu obećao pomoć u rješavanju problema i oko Sportskog centra i mi moramo definisati da li će te pomoći biti ili neće, a nakon toga zakazaćemo tematsku sjednicu Skupštine i pokušati da riješimo problem", dodao je Čerek.

Odbornici su jednoglasno usvojili odluku o načinu stambenog zbrinjavanja višečlane porodice Vasić, a na prijedlog Srpske pravoslavne crkvene opštine i Kola srpskih sestara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: