|

Brnabić opet o BiH: Granice su na stolu, ali izgleda da za Kosovo može, a za RS ne

Brnabić opet o BiH: Granice su na stolu, ali izgleda da za Kosovo može, a za RS ne
977
S
SRNA
4.1.2019. u 11:09
379
komentara
977

dijeljenja
Brnabić opet o BiH: Granice su na stolu, ali izgleda da za Kosovo može, a za RS ne Foto: EPA-EFE
Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je da Priština ugrožava regionalnu stabilnost, uvođenjem taksa, stvaranjem vojske Kosova i izjavama o brisanju granice sa Albanijom, čime je unazadila dijalog sa Beogradom.
"Očigledno su granice na stolu i sada imamo da za neke (Kosovo i Albaniju) mogu da budu, a za Republiku Srpsku ne mogu", rekla je Brnabić.

Ovo je tek nastavak sve češćeg koketiranja s idejom o svojevrsnom ujedinjavanju RS i Srbije. U decembru prošle godine, premijerka Srbije kazala je kako su RS i Srbija sve više "jedno".

Brnabić je za Televiziju "Pink" rekla da kao najveću prijetnju vidi "političku odluku" koja se tiče brisanja granice između Kosova i Albanije koja očigledno vodi ka stvaranju "velike Albanije".

Ona je dodala da je jedini razlog što je danas stabilna situacija u regionu to što se Srbija "ponašala odgovorno".

"Što se tiče tog brisanja granica, čini mi se da će oni pokušati da se izvuku na inicijativu koju je upravo predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stavio na sto, a to je da imamo jednu carinsku uniju, da imamo povezani Balkan zbog ekonomskog rasta, razvoja, mira, stabilnosti, drugačijeg prosperiteta", rekla je ona.
Prijavi grešku


Komentari (379)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...