Britanski ambasador Nigel Casey podržao rad UIOBiH

F
FENA
6.12.2011. u 13:23
0
1
Britanski ambasador Nigel Casey podržao rad UIOBiH
0
Britanski ambasador Nigel Casey podržao rad UIOBiH Nigel Casey i Miro Džakula
Ambasador Velike Britanije u BiH Nigel Casey podržao je rad Uprave za indirektno oprezivanje BiH (UIO), naglasivši da je veoma vidljiv pomak koji je ta finansijska institucija ostvarila u ovoj godini.
"UIO je najvažnija institucija kada je u pitanju fiskalna stabilnost Bosne i Hercegovine i zato imate punu podršku Vlade Velike Britanije“, rekao je ambasador Casey te dodao da UIO može računati i na stručnu pomoć Velike Britanije, jer je ustrojena veoma slično Poreskoj i carinskoj upravi njegove zemlje.

Britanskog ambasadora je tokom današnje posjete UIO njen vršilac dužnosti direktora Miro Džakula upoznao s najznačajnije aspektima rada u toku ove godine, ostvarenim rezultatima i probleme s kojima se susreće.

"UIO je jedna od najvažnijih institucija u Bosni i Hercegovini, jer od prihoda koje prikupi UIO ovise budžeti na svim nivoima. U toku 11 mjeseci 2011. godine prikupili smo 328 miliona KM više nego u prošloj godini. Odgovorno tvrdim da to može biti još i bolje, ali je veoma važno da ova institucija bude izvan političkih previranja i da što prije dobije direktora u punom kapacitetu“, rekao je Džakula.


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: