{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brieger: OS BiH zavređuju punu podršku međunarodne zajednice

F
11.11.2012. u 10:47
0
0
Brieger: OS BiH zavređuju punu podršku međunarodne zajednice
0
Brieger: OS BiH zavređuju punu podršku međunarodne zajednice
Najvažnija aktivnost EUFOR-a u Bosni i Hercegovini trenutno je pružanje podrške Oružanim snagama BiH u osposobljavanju i obuci. Na tom polju intenzivno proširujemo spektar aktivnosti, istakao je za agenciju FENA generalmajor EUFOR-a u BiH Robert Brieger.
S druge strane, navodi da je također važan dio misije EUFOR-a održavanje sigurnog i stabilnog okruženja u BiH uz zadržavanje kapaciteta u smislu intervencije ako bi to bilo potrebno.

Ocjenjujući Oružane snage BiH, kazao je da je impresioniran njihovim pripadnicima, koji s veoma malim i ograničenim resursima koje imaju na raspolaganju doprinose međunarodnom miru i sigurnosti učešćem u mirovnim misijama u svijetu.

„Zbog toga, u svakom slučaju zaslužuju i zavređuju punu podršku međunarodne zajednice u cijelosti, a naravno i našu“, rekao je Brieger.

Kao primjer naveo je nedavno održanu taktičku vježbu, gdje su se pripadnici Oružanih snaga BiH pokazali kao „jedna impresivna vojna organizacija i bilo je očito da su s velikim uspjehom učestvovali u toj vježbi“.

„U novembru ponovo planiramo održati sličnu vježbu, u kojoj će učestvovati naše rezervne snage srednjeg nivoa i pripadnici Oružanih snaga BiH“, istakao je general EUFOR-a u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: