|

Brčko: Zastupnici odlučni u borbi protiv korupcije

Brčko: Zastupnici odlučni u borbi protiv korupcije
0
F
FENA
1.12.2011. u 17:55
0
komentara
0

dijeljenja
Brčko: Zastupnici odlučni u borbi protiv korupcije
Nakon današnje rasprave, Skupština Brčko distrikta dala je punu podršku antikorupcijskoj akciji "Bingo" koja je bila jedna od točaka dnevnog reda dvodnevne sjednice brčanske Skupštine.
Zastupnici su podržali dokument, kojeg je s nizom zaključaka predložio dopredsjednik Skupštine Ivan Krndelj, a čiji je cilj suzbijanje korupcije na području Brčko distrikta.

Sukladno tome, od svih institucija u Distriktu se zahtjeva da sačine planove borbe protiv korupcije s konkretnim mjerama njenog suzbijanja u svakoj javnoj intituciji.

"Ovom pitanju Vlada mora dati prioritet te žurno razmotriti mogućnosti osnivanja neovisne agencije za borbu protiv korupcije po uzoru na onu na razini države BiH", jedan je od zaključaka.

Skupštinsko povjerenstvo za nadzor nad radom policije dobilo je zadaću da ispita zakonitost postupaka i radnji policijskog praćenja i prisluškivanja u akciji "Bingo".

Od Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH, koje kontrolira rad brčanskog Tužiteljstva, zatraženo je da bar dva puta godišnje Skupštini Brčko distrikta dostavi izvješće o učinkovitosti rada Tužiteljstva Brčko distrikta.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.