BiH
0

Brčko: Počela manifestacija "Savski cvijet"

FENA
Brčko
Brčko
Malom olimpijadom dječijih vrtića, na kojoj sudjeluje nekoliko stotina djevojčica i dječaka uzrasta od 3 do 6 godina iz Bijeljine, Srebrenika, Tuzle i Brčkog danas je u Brčkom započela tradicionalna kulturno-sportska manifestacija "Savski cvijet".

Prigodnim riječima okupljenim se obratio brčanski dogradonačelnik Anto Domić istaknuvši da brčanska Vlada već deset godina organizira u ovo doba godine "Savski cvijet" kako bi građanima Brčkog koji nisu otputovali na godišnji odmor omogućila prigodne zabavne sadržaje.

U sljedećih dvadesetak dana za građane Brčkog bit će organizirano niz prigodnih sportskih, glazbenih i kulturnih sadržaja.

Inače, "Savski cvijet" simboličan je naziv manifestacije posvećen jednoj prirodnoj pojavi koja se događala ranijih godina krajem mjeseca srpnja na rijeci Savi, kada bi iz savskih priobalnih šuma i vrbaka izlijetalo na stotine tisuća bijelih leptirova, koje bi nakon polaganja jaja ugibali i prekrivali površinu rijeke, a tu pojavu Brčaci su nazivali "cvjetanje Save".