{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Sarajevo: Cvijetni sat u Malom parku počeo da "otkucava"

S
8.6.2011. u 14:17
0
3
Sarajevo: Cvijetni sat u Malom parku počeo da "otkucava"
0
Sarajevo: Cvijetni sat u Malom parku počeo da "otkucava"
Cvijetni sat na površini od preko 200 kvadrata, koji su radnici preduzeća "Park" dana napravili u Malom parku, u Sarajevu, počeo je da "otkucava".
Cvijetna gredica, u obliku sata, od preko 7.000 cvjetova salvije i kadifice, još jedna je nova i vrlo zanimljiva cvijetna dekoracije koju su radnici "Parka" izradili u posljednjih tridesetak dana, u okviru akcije sadnje sezonskog cvijeća i ukrašavanja grada tokom proljeća i ljeta.


Radnici KJKP "Park" Sarajevo od ranih jutarnji sati počeli su sa radovima, uklonili staro cvijeća koje je završilo proces cvjetanja i ukrašavalo ovaj prostor u Malom parku od jeseni, prekopali zemljište, oplijevili korov, izvršili prihranu terena vlastitim lumbrihumusom iz rasadnika u Sokolović Koloniji i nakon toga pristupilo se sadnji cvijeća.


Također, u arle u blizini i cvijetne gredice, odnosno kamenjare na ulazu u park posađeno je nekoliko stotina sezonskog cvijeća, a biti će urađeno okopavanje i uređenje sadnica ukrasnog grmlja.

Novi sezonskim cvijećem izrađen sat "otkucavat" će i "mjeriti vrijeme" tokom ljetnih i jesenjih mjeseci, odnosno ukrašavat će Mali park i omogućavati brojnim prolaznicima tokom vrelih ljetnih dana, pa i jeseni da u hladu okolnih stabala uživaju u njegovim hortikulturnim ljepotama.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: