BiH
1

Brčko distrikt: Obilna kiša odnijela dio puta u naselju Islamovac

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Kiša koja od nedjelje navečer neprekidno pada u Brčko distriktu na sjeveru BiH, uz obalu rijeke Save, za sada nije ugrozila privatne kuće, no poplavljene su pojedine njive, a voda je ugrozila i nekoliko putnih pravaca, potvrđeno je iz Civilne zaštite u Brčkom.

"Za sada je stanje pod kontrolom. Problemi se javljaju u naselju Ulović, odnosno na potezu kada se iz Brke ide prema Bukviku. Na tom mjestu je voda skoro na putu", kazao je Mirsad Hasanbašić, viši stručni saradnik za zaštitu i spašavanje u Civilnoj zaštiti Brčko distrikta.

Međutim, on je dodao da nije ohrabrujuća vremenska prognoza, koja govori da će u narednih sedam dana biti padavina te da teritoriju Brčko distrikta neće zaobići poplave.

Nekoliko stanovnika naselja Islamovac upozorilo je da je bujica odnijela dio puta u tom selu koji je urađen nakon posljednjih velikih poplava. Mještani kažu da ponovo koriste most koji je skoro srušen u prošlogodišnjim poplavama.

"To nam je jedina komunikacija sa gradom. Plašimo se da nam se ne ponove poplave iz 2014. godine", kazao je jedan od stanovnika Islamovca.