|

Brčko distrikt: Obilna kiša odnijela dio puta u naselju Islamovac

Brčko distrikt: Obilna kiša odnijela dio puta u naselju Islamovac
1
A
Anadolija
19.1.2015. u 11:29
3
komentara
1

dijeljenja
Brčko distrikt: Obilna kiša odnijela dio puta u naselju Islamovac Foto: Anadolija
Kiša koja od nedjelje navečer neprekidno pada u Brčko distriktu na sjeveru BiH, uz obalu rijeke Save, za sada nije ugrozila privatne kuće, no poplavljene su pojedine njive, a voda je ugrozila i nekoliko putnih pravaca, potvrđeno je iz Civilne zaštite u Brčkom.
"Za sada je stanje pod kontrolom. Problemi se javljaju u naselju Ulović, odnosno na potezu kada se iz Brke ide prema Bukviku. Na tom mjestu je voda skoro na putu", kazao je Mirsad Hasanbašić, viši stručni saradnik za zaštitu i spašavanje u Civilnoj zaštiti Brčko distrikta.

Međutim, on je dodao da nije ohrabrujuća vremenska prognoza, koja govori da će u narednih sedam dana biti padavina te da teritoriju Brčko distrikta neće zaobići poplave.

Nekoliko stanovnika naselja Islamovac upozorilo je da je bujica odnijela dio puta u tom selu koji je urađen nakon posljednjih velikih poplava. Mještani kažu da ponovo koriste most koji je skoro srušen u prošlogodišnjim poplavama.

"To nam je jedina komunikacija sa gradom. Plašimo se da nam se ne ponove poplave iz 2014. godine", kazao je jedan od stanovnika Islamovca.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...