{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Branko Petrić: Nema bojkota sjednica CIK-a, ne zastupam ni SDS ni SNSD nego zakon

A
19.10.2014. u 16:25
9
20
Branko Petrić: Nema bojkota sjednica CIK-a, ne zastupam ni SDS ni SNSD nego zakon
9
Branko Petrić: Nema bojkota sjednica CIK-a, ne zastupam ni SDS ni SNSD nego zakon
Foto: Arhiv/Klix.ba
Član Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine iz srpskog naroda Branko Petrić demantirao je u izjavi za Anadolu Agency (AA) da je izostao sa sjednice te državne institucije u petak zbog svog protivljenja rješavanju prigovora SDS-a, odnosno da je u službi SNSD-a, kao i da zbog toga ne postoji nikakav sukob unutar CIK-a BiH. 
"Niti ima govora, niti je riječ o SDS-u niti SNSD-u. Ja sam u više navrata potencirao da Centralna izborna komisija BiH u roku procesuira i riješi prigovore po svim žalbama ne čekajući utvrđivanje rezultata općih izbora u BiH. To je moguće, jer mi možemo odbaciti prigovor kao nedopušten ili se na drugi način odrediti s obzirom da postoji bojazan da ćemo nakon utvrđivanja rezultata biti zatrpani raznim prigovorima stranaka. U tom kontekstu ih je bolje rješavati što prije. Proizvodnja unutrašnjih sukoba očito nekome odgovara", naglasio je Petrić. 

Član CIK-a BiH naglasio je kako je sjednica te državne institucije u petak, 17. oktobra bila "rutinska", a kako je on u to vrijeme imao zakazane ljekarske preglede u Doboju, te da je to bio jedini razlog njegovog izostanka, a ne nikakav bojkot ili destruktivno djelovanje.

Naveo je kako je u petak bio izvan Sarajeva jer "ništa nije bilo zakazano, te da je tek kasnije saznao da je sjednica taj dan održana". 

"Krenuo sam na sjednicu CIK-a BiH koja se održava večeras u Sarajevu. Dakle, ne radi se ni o kakvom bojkotu. Nisam niti zastupam interese bilo koga osim efikasnog i zakonskog sistema odlučivanja. Proizvodnjom kriza i unutrašnjih sukoba bave se spletkaroši", naveo je Petrić. 

    

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: