{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BPK: Općine neće same moći nadoknaditi štete od snježnih padavina

F
19.4.2012. u 15:34
0
1
BPK: Općine neće same moći nadoknaditi štete od snježnih padavina
0
BPK: Općine neće same moći nadoknaditi štete od snježnih padavina
Općine u sastavu Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) neće moći same nadoknaditi štete od snježnih padavina u februaru ove godine, kazao je Feni direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite Ramo Živojević.
Po njegovim riječima, iako još nisu kompletirani izvještaji o štetama sve tri općine BPK-a, već je izvjesno da će pomoć biti neophodna i s viših nivoa.

"S obzirom na visinu nastalih šteta, sigurno je da općine i BPK neće moći nadoknaditi većinu procijenjenih šteta te će se pomoć tražiti s nivoa Federacije Bosne i Hercegovine, kazao je Živojević.

Kako je rekao izvještaje o procjeni šteta nastalih usljed velikih snježnih padavina Vladi Bosanskopodrinjskog kantona, odnosno kantonalnoj Komisiji za procjenu šteta, do sada su dostavile općine Goražde i Pale-Prača, a očekuje se da to ovih dana učini i Općina Foča-Ustikolina.

Izvještaji pokazuju da je na području općine Goražde procijenjena šteta od 602.174,23 KM, a na području općine Pale-Prača od 130.333,37 KM.

"Nakon što stigne konačan izvještaj iz Općine Foča-Ustikolina, kantonalna Komisija za procjenu šteta će sačiniti zbirni izvještaj koji će razmatrati Vlada Kantona", kazao je direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite Goražde.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: