Tradicija
31

Božićni prijem za porodice poginulih boraca Armije RBiH Općine Centar

FENA
U povodu nastupajućeg katoličkog praznika Božića, u Općini Centar danas je upriličen tradicionalni prijem za članove deset porodica poginulih boraca pripadnika Armije RBiH katoličke vjere.

Ovom prilikom prisutnim članovima boračkih porodica, kao mali znak pažnje, uručena je simbolična novčana donacija Općine Centar.

Porodice poginulih boraca ugostili su načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić i njen zamjenik Mustafa Mulić, te Muamer Đendušić iz Službe za boračko-invalidsku zaštitu i savjetnici općinskog načelnika .

Čestitajući prisutnima predstojeći Božić, načelnik Ajnadžić je naglasio da je multietnička struktura "komparativna prednost i bogatstvo koje želimo i dalje njegovati u općini Centar", što će dovesti do evropske budućnosti i bolje perspektive.

"Zadovoljan sam kao načelnik ove općine da živimo u jednom multietničkom, multikonfesionalnom i multikulturalnom prostoru kojeg želimo unaprijediti zajedno sa vama, a to možemo uraditi svojom solidarnošću i pomoći jedni drugima u ovim teškim vremenima. Ponosan sam što u Općini Centar njegujemo multikulturalnost i suživot i ustrajat ćemo na tome. Želimo nastaviti sa ovom praksom da se družimo za sve vjerske praznike sa članovima porodica šehida i poginulih boraca. Znam da su vaše porodice zaslužile mnogo više, ali Općina Centar izdvaja ono što je u njenim mogućnostima, jer su nekad dobra gesta i simbolika izuzetno važne. Želim vam svako dobro i evropsku budućnost i prosperitet i želim da barem mladim generacijama obezbijedimo bolji politički i ekonomski prostor kako bi oni bili zadovoljniji", poručio je Ajnadžić.

Čestitkama se pridružila i predsjedavajuća Karačić koja je kazala da je njena želja da se ova dobra tradicija nastavi i u budućnosti, saopćeno je iz Općine Centar.