Izjava Ćamila Durakovića
203

Bošnjaci Srebrenice poslušali poziv za bojkot izbora, glasalo ih samo 166

M. G.
Ovo je poslije zatvaranja biračkih mjesta izjavio Ćamil Duraković
Ovo je poslije zatvaranja biračkih mjesta izjavio Ćamil Duraković
Predstavnik Inicijative "Moja adresa: Srebrenica" Ćamil Duraković osvrnuo se, nakon zatvaranja biračkih mjesta, na današnje, ponovljene izbore u Srebrenici.

Duraković je na izjavio da je najvažnija poruka bojkota izbora u Srebrenici ta, da bošnjaci u ovom gradu imaju jedinstvo, bez obzira koliko to neko osporavao.

"Skepticima koji su sumnjali i pokušali obezvrijediti naše jedinstvo i čvrstu odluku da bojkotujemo današnje neregularne izbore, želim saopštiti da je u Srebrenici od tri hiljade Bošnjaka na biračkom spisku glasalo njih 166. Ne ulazeći u to kako i za koga je danas glasalo 166 Bošnjaka, to nije dovoljno niti za jedan odbornički mandat", napisao je u svojoj objavi Duraković.

Poručio je da sada čekaju odluku Ustavnog suda BiH, nakon koje će znati kako i šta dalje.

"Ako izuzmemo ucjene, prijetnje, plaćanja socijalno-ugroženim, s ponosom mogu reći - sačuvali smo naše dostojanstvo. Mi nismo nikome prijetili, plaćali niti ucjenjivali. Ponosan sam što je moj narod danas izabrao dostojanstvo umjesto straha, interesa i nepravde. Naša borba nije laka, ali je sigurno nastavljamo. Hvala vam i ponosan sam", poručuje Duraković.

[FBPOST]https://www.facebook.com/CamilDurakovic2018/posts/262292255266016[/FBPOST]

Podsjećamo, probosanske snage u Srebrenici su ukazivale na probleme u izbornom procesu, pogotovo kada je riječ o glasanju poštom, a zbog sumnje da će nepravilnosti biti ponovljene, odlučili su da bojkotuju izbore.