BiH
0

Bošnjaci iz Prijedora zatražili da istraga o dvostrukom ubistvu bude prioritet u radu MUP-a

SRNA
Predstavnici bošnjačkih i probosanskih partija iz Prijedora i Novog Grada koji učestvuju u lokalnim i republičkim organima vlasti uputili su danas pismo ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislavu Jovičiću u kojem su zatražili da istraga o dvostrukom ubistvu u Trnopolju kod Prijedora bude prioritet u radu resornog ministarstva.

"Tražimo da javnost bude blagovremeno obaviještena o rezultatima istrage u skladu sa propisima koji neće dovoditi istragu u pitanje. Od vas lično tražimo da se uključite u ovu istragu i doprinesete njenom okončanju", navodi se u pismu koje su potpisali poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Senad Bratić i Behzad Čirkin, svih pet odbornika bošnjačke nacionalnosti u Skupštini grada Prijedora i predstavnici Savjeta mjesne zajednice Kozarac.

Bratić je na današnjoj konferenciji za novinare u Kozarcu osudio zločin i zamolio sunarodnjake da se uzdrže od bilo kakvih aktivnosti koje bi mogle da podignu tenzije.

On je rekao da je pismo ministru Jovičiću odraz realnih potreba i da nema primjesa politikantstva.

Odbornik u Skupštini grada Prijedora Nedžad Bešić rekao je da broj zaposlenih policajaca u Kozarcu u vrijeme godišnjih odmora ne može udovoljiti potrebama bezbjednosti na terenu, da u Kozarcu radi svega 20-ak policajaca, a da ljeti ovdje ima 15.000 do 20.000 ljudi.

"Ne bih ovo pitanje da svedem pod kapu politike. Želimo da vjerujemo u institucije Republike Srpske i to je naš jučerašnji zaključak sa sastanka. Naša je zadaća da maksimalno smirujemo situaciju na terenu", rekao je Čirkin.

Konferenciji za novinare pristvovali su i predsjednik Skupštine grada Prijedora Sead Jakupović i odbornik u Skupštini grada Prijedora Muharem Murselović.

Muharem Balić (62) i Almir Redžić (48) iz Trnopolja kod Prijedora ubijeni su u ponedjeljak, 28. jula, u kafiću "San" u Trnopolju.

U Trnopolju su, po popisu stanovništva iz 1991. godine, živjeli predstavnici 17 nacija.