{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bošnjaci iz Prijedora zatražili da istraga o dvostrukom ubistvu bude prioritet u radu MUP-a

S
30.7.2014. u 16:22
0
60
Bošnjaci iz Prijedora zatražili da istraga o dvostrukom ubistvu bude prioritet u radu MUP-a
0
Bošnjaci iz Prijedora zatražili da istraga o dvostrukom ubistvu bude prioritet u radu MUP-a
Predstavnici bošnjačkih i probosanskih partija iz Prijedora i Novog Grada koji učestvuju u lokalnim i republičkim organima vlasti uputili su danas pismo ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislavu Jovičiću u kojem su zatražili da istraga o dvostrukom ubistvu u Trnopolju kod Prijedora bude prioritet u radu resornog ministarstva.
"Tražimo da javnost bude blagovremeno obaviještena o rezultatima istrage u skladu sa propisima koji neće dovoditi istragu u pitanje. Od vas lično tražimo da se uključite u ovu istragu i doprinesete njenom okončanju", navodi se u pismu koje su potpisali poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Senad Bratić i Behzad Čirkin, svih pet odbornika bošnjačke nacionalnosti u Skupštini grada Prijedora i predstavnici Savjeta mjesne zajednice Kozarac.

Bratić je na današnjoj konferenciji za novinare u Kozarcu osudio zločin i zamolio sunarodnjake da se uzdrže od bilo kakvih aktivnosti koje bi mogle da podignu tenzije.

On je rekao da je pismo ministru Jovičiću odraz realnih potreba i da nema primjesa politikantstva.

Odbornik u Skupštini grada Prijedora Nedžad Bešić rekao je da broj zaposlenih policajaca u Kozarcu u vrijeme godišnjih odmora ne može udovoljiti potrebama bezbjednosti na terenu, da u Kozarcu radi svega 20-ak policajaca, a da ljeti ovdje ima 15.000 do 20.000 ljudi.

"Ne bih ovo pitanje da svedem pod kapu politike. Želimo da vjerujemo u institucije Republike Srpske i to je naš jučerašnji zaključak sa sastanka. Naša je zadaća da maksimalno smirujemo situaciju na terenu", rekao je Čirkin.

Konferenciji za novinare pristvovali su i predsjednik Skupštine grada Prijedora Sead Jakupović i odbornik u Skupštini grada Prijedora Muharem Murselović.

Muharem Balić (62) i Almir Redžić (48) iz Trnopolja kod Prijedora ubijeni su u ponedjeljak, 28. jula, u kafiću "San" u Trnopolju.

U Trnopolju su, po popisu stanovništva iz 1991. godine, živjeli predstavnici 17 nacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: