Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Poserem se na etu rodnu
Kad smo kod rodne ravnopravnosti ne vidim ni jednu ženu da je......npr...keramičar, dimnjačar, lovočuvar, ribočuvar, zidar...itd......
Ove grupe za zastitu zena ne reaguju jedino kada su zene stvarno ugrozene, a nije da nema takvih situaicja
O Boze..
Jooj retardi, ova prica je samo za najgluplje clanove drustva, tipa zene zaradjuju manje za isti posao. Pa da je tako svi bi zaposlili zene i ustedili 30% na platama jer jarane isti posao uradi a placena manje hahaha. Joj volio bih da bar na 10 godina u svim poslovina budu samo zene zastupljene da vidimo, svemir bi propao a ne planeta
Ne znam zašto, ne vjerujem u ove podjele.
Koja šuplja priča! U BiH postoje stranački krugovi, interesni krugovi, familijarni krugovi itd. i onaj ko je u nekom od tih krugova ima osigurano i zaposlenje i sve ostalo što ide s tim. Međutim, onaj ko je izvan tog kruga, bio on muškarac ili žena, on je bez ikakve skrbi i snalazi se kako zna i umije. Prema tome, priča o rodnoj jednakosti (usput, ispravno je ''spolna jednakost'') je priča za neka druga visoko razvijena društva koja imaju taj luksuz da se bave tim stvarima!
Da, kod nas je sve luksuz, koje god pitanje da pokreneš da se napravi od ove države i društva nešto pristojno. Jbt, pa Tito i partizani su prije 70 godina bili progresivniji po mnogim pitanjima od nas danas, pa i po ovome.