{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosić: Vidljivi su efekti nastupa SDS-a i SNSD-a u Sarajevu

S
17.1.2013. u 08:06
0
22
Bosić: Vidljivi su efekti nastupa SDS-a i SNSD-a u Sarajevu
0
Bosić: Vidljivi su efekti nastupa SDS-a i SNSD-a u Sarajevu
Mladen Bosić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je da SDS i SNSD u Sarajevu ne nastupaju zajednički iz ljubavi, već da osnaže poziciju Republike Srpske u BiH i da su efekti već vidljivi.
Bosić je istakao da ove dvije stranke nikada nisu ni imale dogovor da zajedno nastupaju u Republici Srpskoj.

"Ako je neko mislio da SDS, zbog zajedničkog nastupa u Sarajevu, treba da šuti na ono što se dešava u Republici Srpskoj, po našem viđenju kao opozicije, to je nešto novo", rekao je Bosić u TV duelu sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom na Alternativnoj televiziji.

On je ocijenio da je problematično ako SNSD, zbog situacije u RS, prijeti da će raskinuti dogovor o zajedničkom nastupu u Sarajevu, navodeći da smatra da je riječ o političkoj odluci SNSD-a da tako reaguje u određenom momentu.

Bosić je naglasio da SDS predloženim zakonom o ispitivanju porijekla imovine želi vratiti povjerenje građana i javnosti u političare, da se ne stavljaju svi političari u isti koš.

"Neophodno je vratiti povjerenje u institucije. Stavljanje svih političara u isti koš je loša situacija. Političari treba da preduzmu nešto da vrate kredibilitet", istakao je Bosić i dodao da javnost u RS ima percepciju da je nivo korupcije u RS najveći u regionu.

Bosić je naveo da on lično raspolaže imovinom čija je vrijednost oko 255.000 KM.

Osvrćući se na rad pravosuđa, Bosić je ocijenio da sudski sistem koji je nametnula međunarodna zajednica nije dobar.

"Treba insistirati na odgovornosti tužilaca, ali nije sva odgovornost na njima. Potrebna je politička volja", kaže lider SDS-a.

On je naveo primjer Srbije, gdje isti tužioci ranije nisu bili angažovani, ali su nakon promjene vlasti počeli da rade na predmetima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: