{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosić: Pozivam poslanike SNSD-a da rade svoj posao

F
FENA
29.1.2015. u 16:23
0
56
Bosić: Pozivam poslanike SNSD-a da rade svoj posao
0
Bosić: Pozivam poslanike SNSD-a da rade svoj posao
Mladen Bosić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Komentirajući odlazak poslanika SNSD-a sa sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, nakon što nije usvojen njihov prijedlog da se u dnevni red uvrsti tačka o smjeni predsjedavajućeg ovog doma Šefika Džaferovića, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Mladen Bosić (SDS) kazao je da je to vrsta politikanstva radi sprečavanja formiranja vlasti te da "ne treba ništa funkcionirati ukoliko oni nisu na vlasti". Pozvao je poslanike SNSD-a da se uključe te da rade posao za koji ih je narod BiH izabrao.
Naglasio je da su poslanici SNSD-a svojim izostankom ukinuli mehanizam entitetskog glasanja i blokiranja odluka koje nisu u interesu RS-a.

Bosić smatra da formiranje nove vlasti ne ide u dobrom pravcu iako je bio uvjeren da će konstituiranje biti brže.

Govoreći o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, kojim se predviđa ukidanje "bijelog hljeba", a čiji je predlagač Klub poslanika SBB-a, Bosić je kazao da je on za ukidanje, ali i za racionalno sagledavanje davanja i ličnih primanja na svim nivoima vlasti.

Što se tiče usvajanja Izjave o evropskom putu BiH, Bosić kaže da su sada razriješene neke dileme.

"Sve stranke sada mogu donijeti odluku da li će biti blokatori napretka ili će učestvovati u novoj atmosferi", zaključio je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: