{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosić povukao izmjene Izbornog zakona iz procedure

S
14.4.2014. u 19:49
3
2
Bosić povukao izmjene Izbornog zakona iz procedure
3
Bosić povukao izmjene Izbornog zakona iz procedure
Predsjedavajući Kluba poslanika SDS-a Mladen Bosić povukao je iz parlamentarne procedure Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, te se ovaj zakonski prijedlog neće naći na dnevnom redu sutrašnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.
"Predlagač je 9. aprila dostavio akt o povlačenju prijedloga zakona iz procedure", saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH nakon današnje sjednice Kolegijuma Predstavničkog doma.

Prijedlogom ovog zakona omogućava se održavanje prijevremenih opštih izbora u punom četvorogodišnjem mandatu, kao i to da Predsjedništvo BiH i Predstavnički dom Parlamenta BiH mogu sami da donesu odluku o svom raspuštanju, odnosno skraćenju mandata, što do sada nije bilo moguće.

Na dnevni red sutrašnje sjednice, Kolegij doma uvrstio je zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH po hitnom postupku.

Vijeće ministara BiH utvrdilo je 11. aprila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, kojim se uvode specifične akcize za rezani duhan, odnosno cigare i cigarilose.

Na taj način žele se obezbijediti uslovi za zaštitu legalnih privrednika koji izmiruju obaveze, zaustaviti trend pada prihoda od akciza na duhanske prerađevine, suzbiti nelegalno tržište, te harmonizovati akcize na različite duhanske proizvode.

Kolegij doma naknadno je u dnevni red uvrstio i zahtjev poslanika Nermine Zaimović-Uzunović i Asima Sarajlića za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH po hitnom postupku, kao i zahtjev poslanika Nike Lozančića za razmatranje Prijedloga okvirnog zakona o olakšicama za zapošljavanje mladih osoba u BiH po hitnom postupku.

Prijedlog poslovnika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, čiji je predlagač Privremena zajednička komisija za izradu prijedloga izmjena i dopuna poslovnika, skinut je s dnevnog reda na zahtjev Ustavnopravne komisije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: