BiH
7

Bosić: Niko, pa ni Dragan Čović, neće rizikovati političke i društvene nemire

Piše: G. D.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Lider Saveza za promjene Mladen Bosić rekao je danas u Banjoj Luci da očekuje da će Vijeće ministara BiH biti formirano do 11. marta i da niko od političara u BiH neće na sebe preuzeti odgovornost za još veću političku krizu u zemlji.

"Optimista sam što se tiče formiranja vlasti na nivou BiH. Mislim da niko, pa ni Dragan Čović, neće rizikovati određene političke i društvene nemire i da će Vijeće ministara biti formirano u predviđenom roku", rekao je Bosić.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić istakao je da i on vjeruje da će ovo tijelo biti formirano do 11. marta i da će na sljedećem sastanku lidera političkih partija sigurno doći do dogovora.

"Bilo bi teško objasniti građanima BiH zašto se odgađa formiranje vlasti na nivou BiH i zato smatram da nijedan političar neće rizikovati dodatno nezadovoljstvo", kazao je Zvizdić.

Dragan Čavić, Mladen Bosić i Mladen Ivanić osvrnuli su se još jednom i na sporni Zakon o javnom redu i miru, smatrajući da je on donesen u trenutku velikih reformi u policiji RS koja se, prema njihovom mišljenju, priprema za doba represije.

Ivanić nije želio odgovoriti na pitanje novinara da li će insistirati na tome da se Ranku Škrbiću oduzme ambasadorski pasoš.