BiH
0

Bosić: Niko od SDS-a nije tražio raskidanje ugovora sa SDA i DF-om

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Članovi SDS koji predstavljaju Republiku Srpsku u institucijama na nivou Bosne i Hercegovine učestvovat će na sutrašnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, izjavio je danas Mladen Bosić, predsjednik SDS-a na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sjednice predsjedništva stranke.

Posebna sjednica parlamenta RS održava se sutra na temu "Ustavni položaj RS i zaštita njenih interesa na nivou zajedničkih institucija BiH".

"Ova sjednica zakazana je da bi se napravio linč predstavnika RS u institucijama BiH. Očekujemo da dobijemo priliku da kažemo svoje mišljenje i da raskrinkamo bilo kakvu priču o prenosu nadležnosti. Nadamo se da će Kolegij pokazati minimum demokratičnosti i omogućiti predstavnicima SDS da imaju ravnopravno učešće", kazao je Bosić.

On je istakao da Narodna skupština RS nije vlasništvo skupštinske većine.

"Mi smo predstavnici građana RS u zajedničkim institucijama u Sarajevu. Poštujući instituciju, a ne većinu, odazvat ćemo se sutra, na koji način ostaje da se vidi. Nećemo učestvovati u bilo kakvom već pripremljenom linču", istakao je Bosić.

Prema njegovim riječima na sjednici će učestvovati svi članovi Savjeta ministara BiH i Klub poslanika SDS u Narodnoj skupštini RS.

Govoreći o ugovoru koji su danas potpisali SDA i SBB, Bosić je istakao da SDS ima ugovor koji su potpisali sa SDA i DF i da ostaju pri tom ugovoru. On je dodao da niko od njih nije tražio da se taj ugovor raskine.

"Savjet ministara radi produktivno. Nismo zadovoljni kočnicama u vezi pokretanja borbe protiv korupcije i kriminala, ali generalno pokrenuti su pozitivni procesi. Sa DF imamo solidnu saradnju, ukoliko SDA želi da raskine trojni sporazum vidjet ćemo", rekao je Bosić.