BiH
6

Bosić: Imenovanje Željke Cvijanović za mandatarku loša vijest za RS

FENA
Mladen Bosić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladen Bosić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić smatra da je "loša vijest" za Republiku Srpsku to što je Željka Cvijanović mandatarka za sastav nove Vlade RS.

"To je direktan kontinuitet politike koja vodi Republiku Srpsku u sve dublje siromaštvo", tvrdi Bosić.

Kandidovanjem Željke Cvijanović za mandataraku, Milorad Dodik pokušava da, kako navodi Bosić, osigura "bezrezervnu lojalnost svojoj politici, čiji je glavni zadatak zaštita onih koji su odgovorni za milionske pljačke Republike Srpske i enormno bogaćenje malog broja ljudi".

"Zaštita odgovornih za pljačku fabrike glinice 'Birač', ubacivanje budžetskog novca u banke i isisavanje novca iz njih u privatne džepove, uništavanje javnih preduzeća i mnoge druge pljačke narodnog novca treba da ostanu nekažnjene. Nažalost, korupcija je u samoj osnovi vlasti na čijem su čelu bili Dodik i Cvijanović i to pokazuje i način na koji pokušavaju da ostanu na vlasti kupovinom poslaničkih mandata. Odgovornost za dalje urušavanje Republike Srpske će prvenstveno snositi stranke i poslanici koji podrže Željku Cvijanović u Narodnoj Skupštini RS, a Vlada na čijem je čelu korumpirani predsjednik, izabrana glasovima korumpiranih poslanika neće imati nikakav legitimitet", ustvrdio je Bosić u pisanoj izjavi.