Komentari (144)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Sloveniji može, a u istočnoj i sjevernoj Bosni i Hercegovini ne može bosanski jezik. Čovječe s kim mi živimo. Apartheid
Smeta im izborni zakon nakon 25 godina...nije izabran čovke...
U Svedskoj vec godinama u Svedskim skolama nasa djeca uce Bosanski jezik.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
U istoriji BiH niko nikad nije više uništio vlastiti narod i vlastitu državu od Alije Izetbegovića i njegovog sina Bakira. Alija je potpisao podjelu BiH i RS-u dao međunarodni subjektivitet, Bakir je uništio tužbu za Genocid protiv Srbije...IZDAJNICI
Tesla je sjekira. Vuk je kurd. Kamen je tas-vaga. Sila - zulum. Šipak-nar. Olova kuršum. Ne treba dalje navodit. 1631. Bosansko - Turski riječnik.
RS na aparatima.
Pouzdavši se se u Boga zadubio sam se u misli, te se u taj čas dosjetih. Da skupim rječnik na bosanskom jeziku. 1631.godine Muhamed Hevai Uskufi. 150 god prije, nego se rodi Vuk u selu Tržić u Lozničkoj nahiji u ejaletu bosanskom.
Iza sebe je ostavio nekoliko rukopisa, pisanih na arebici (Arapsko pismo - prilagođeno slavenskom jeziku kojim su se služili onovremeni bosanski muslimani). Jedan od njih je moralno- religiozni Tabsirat al-'arifin, napisan dijelomično na turskom, a dijelom na slavenskom kog je on zvao bosanskim (bosança), i nekoliko pjesama među kojima se ističu Ilahi bezeban-i Srb (Oda na srpskom jeziku) i Bera-i da'vet-i iman be zeban-i Srb (Poziv na vjeru na srpskom jeziku).
Pa babo je Slovenca naučio bosanski
Rekoh ja, neki novi vjetar zapuho iz Domżale..❤️
Sta radi Bosanac kad napuni 18 god.? Ide u Sloveniju da radi. Sta radi Slovenac kad napuni 18 god.? Ide u Bosnu da trazi oca. :)
To je Bošnjački jezik...Bosanski je fincija, jer po popisu stanovništva, Bosanci ne postoje, osim ponekih romantičara koji se tako izjašnjavaju zbog teritorije i države koja se tako zove...na kraju krajeva ne postoji ni Švicarski jezik...
@Ilija Cvorovic ne smaraj, ti si jedan fiktivni fikus
zato smo mi zaostali 100 god.za svijetom jos se svadjamo oko jezika i tjeramo svoju djecu u svijet da uce,nikad zivota dok nacionalizma ima,cudi me ovi sto su vani Srbi i Hrvati i muslimani kultura a kad dodju u Bosnu teski nacionale zasto
Hvala ga. Fajon 👏👏
sve nešto velika srbija i hr, na kraju ispade da se bosna najviše proširila haha
Hvala Slovenijo. Još jednom si pokazala kakva si gospođa. Bravo i živjeli!
Bravo Slovenija, nova vlada, nove i pozitivne promjene.
Koliki li je broj bosanaca u Sloveniji kada se bosanski jezik uvodi u škole?
Dobar ovaj Pahor, sušta suprotnost Janši. Evropo imaš šanse.
@antibiotik nije Pahor, već mister Golob. Pahor je predsjednik države, a ovaj premijer.
Dositej Obradovic (1783) pise : " Govoreci o narodima koji u Bosni zive, ubrojio sam tu koliko pripadnike grcke crkve toliko i katolike, ne iskljucujuci ni same "turke Bosnjake i hercegovce"buduci da zakon i vera se mogu promeniti, a narodnost i jezik nikad, Bosnjak i Hercegovac "turcin", on se samo "turcin" po veri zove, a po narodnosti i po jeziku kako su god bili njegovi cukundedovi, tako ce biti i njegovi posljednji unuci. Bosanci i Hercegovci dok god Bog svet drzi"!!