{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosanska škola u SAD-u: Naša djeca neće zaboraviti Bosnu

Piše: E. F./Klix.ba
13.5.2015. u 21:36
539
94
Bosanska škola u SAD-u: Naša djeca neće zaboraviti Bosnu
539
Ove sedmice je u Bosanskoj školi sa sjedištem u St. Louisu (SAD) po prvi put organizirana “Mala matura” kao završna ceremonija uspješne školske godine.
Nakon intoniranja himne BiH, glavni koordinator u St. Louisu Elvir Mandžukić uvodnim riječima je poželio dobrodošlicu svim prisutnima, te čestitao “Dan majke” svim mama i nanama. Mandžukić je naglasio da je Bosanska škola jedan od načina pomoći djeci na putu očuvanja bosanskog jezika i identiteta tokom odrastanja daleko od domovine.

Učenici Bosanske škole Nejla Mustafić, Asmira Mustafić i Amina Mujčić interpretirali su dvije sevdalinke uz pratnju harmonikaša Amira Saleševića nakon čega je Salešević prisutnima predstavio projekt pod nazivom “Škola sevdaha” koji će se realizirati u okviru Bosanske škole od naredne školske godine.

U ovom dijelu programa predstavili su se i Esma Filipović, Giada Omerčehajić i Adi Kurtić recitacijama o majci i Bosni i Hercegovini čiji je nastup ostavio poseban dojam na prisutne.

Program je nastavljen obraćanjem Amira Karadžića, lidera Saveza građana Opštine Prijedor, koji je govorio o Rezoluciji o genocidu u Prijedoru i Srebrenici usvojenom 2013. godine u saveznoj državi Missouri.

Prisutni roditelji nisu krili zadovoljstvo upriličenim programom radujući se što njihova djeca koja odrastaju daleko od domovine na ovaj način sprječavaju njen zaborav.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: