BiH
3

Bosana u Los Angelesu okuplja Billa Cartera, DJ Validu, Sarah Čerkez...

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Fondacija Bosana će u subotu, 27. aprila, održati četvrto godišnje dobrotvorno okupljanje u Kao Pao Shu Studiosu u Santa Monici (Los Angeles).

U sklopu ovog događaja će se održati aukcija na kojoj će biti ponuđene razne stvari, od ulaznica na sportske događaje, nakita, sportskih dresova, umjetničkih radova, pa do garderobe, a u ponudi će se naći i boravci u hotelu, kao i večere za dvoje u najpoznatijim restoranima u Beverly Hillsu. Spomenute donacije obezbijedili su donatori.

Na ovoj večeri će se novac prikupljati i prodajom ručno izrađenog nakita i torbi poznate radnje 'Rukom' iz Sarajeva, te prodajom torbi specijalno napravljenih za fondaciju Bosana, koje su donirale djevojke iz Kao Pao Shu. Bit će upriličena i prodaja sada već slavnih Bosana narukvica, koje su se prvi put pojavile na SFF promo eventu u Sarajevu.

Gost predavač ove godine je Bill Carter, spisatelj i reditelj, koji je sa Bonom producirao dokumentarac "Miss Sarajevo". Okupljene goste će zabavljati KCRW's DJ Valida and Julian Keyz. Među slavnim gostima bit će i Bosanina ambasadorica dobre volje Amra Silajdžić, poznata dizajnerica i tvorac modnog branda Kao Pao Shu Naida Begeta, manekenka Sarah Čerkez, koja u Los Angeles dolazi samo zbog ovog događaja, zatim Edin Gali sa suprugom Semirom, Adi Mulahalilović, te drugi brojni gosti.

Fondacija Bosana sredstvima i resursima, te finansijama osigurava mlade ljude iz BiH kako bi oni napravili pozitivne životne izbore koji će im omogućiti povećanje ličnog potencijala. Njihovim premještanjem iz teškoća siromaštva ka stabilnosti i samozadovoljnosti promoviše se održivost civilnog društva, poručili su iz ove fondacije.

Obična ulaznica na ovu večer košta 50 dolara po osobi, a VIP ulaznica 100 dolara. Sav novac od prodaje ulaznica ide za stipendiranje studenata širom BIH.

Za sve dodatne informacije posjetite www.bosanafoundation.org.