Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Fuj! Šta demokratska država ima sa vjerskim zajednicama?! Naravno, tamni vilajet je ovo, gdje je vlast demonkratska, a ne demokratska. Potom, ni vjere ni države!
Odakle pravo BiH da pravi ugovoore sa zajednicama ?? Znam napravila je sa pravolsavnom crkvom, pa kad može sa Islamskom zajednicom koja ima svoj Ustav i ostalo što ne bi i sa HRVATSKOM DEMOKRATSKOM ZAJEDNICOM ??
Dobra ova Semiha...Baš bih je volio izmasirati, dugo i temeljito...
Nije sporan ugovor kao ugovor, nego neka posebna prava koja su tim ugovorom predvidjena kao sto je na primjer pravo na "dzuma pauzu", jer se davanjem takvog prava pripadnici drugih vrjerskih zajednica i ateisti dovode u očigledno neravnopravan polozaj u odnosu na muslimane.
Kromvel444@ das im pravo na dzuma pauzu, i odbijes taj 1h od place (ili svaki petak, da rade duze 1h)..i nice biti sporno....tako ce svi biti zadovoljni.
Pitali Muju kakav je Hodža u njegovom Džematu. Kaže Mujo: "On je k'o lubenica." A, što bolan Mujo? "Pa zato što je okolo zelen,a unutra crven." Gdje li su mnogi kadrovi SDA bili prije 1992 ???????????????????
Pa nije IZ BiH međunarodni pravni subjekt pa da država BiH sa njima sklapa bilo kakav poseban ugovor?
Ono kad kao vecinska religija dopustis da imas manje prava nego pripadnici ostalih vjeroispovjesti. I kad dopustis da jednaka prava za sve vjerske zajednice fasisti predstavljaju kao uvodjenje serijata. Predstavnici muslimana (kao vjerske grupe) sramite se.
@brko. Pardon, predstavnici bilo koje vjeroispovjesti i narodnosti sramite se
Da li je BiH sekularna država ili ne?
jok