{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Borovac: Posljednji događaji u RS-u unijeli su uznemirenost u ovom entitetu

7.5.2015. u 22:07
45
305
Borovac: Posljednji događaji u RS-u unijeli su uznemirenost u ovom entitetu
45
Borovac: Posljednji događaji u RS-u unijeli su uznemirenost u ovom entitetu
Semiha Borovac (Foto: FENA)
Ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semiha Borovac ocijenila je kako su posljednja dešavanja u Republici Srpskoj unijela strah kod povratnika.
"Posljednji događaji u RS-u unijeli su uznemirenost u ovom entitetu, a naročito zbog činjenice da su uhapšeni samo Bošnjaci. Ministarstvo za ljudska prava i izjeglice, zajedno sa Ministarstvom sigurnosti BiH, prikupit će sve informacije kako je to danas tražilo Vijeće ministara", rekla je Borovac za Klix.ba.

Ona je dodala da u u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice smatraju kako je veoma važno da svi u Bosni i Hercegovini rade na osiguranju prava na ličnu sigurnost kao jednog od najvažnijih ljudskih prava.

"Međutim, smatramo da je potrebno da se bilo koja aktivnost vlasti mora voditi srazmjerno cilju i standardima kojima se ne krše ljudska prava. Ministarstvo ima obavezu da zaštiti bilo koju povratničku porodicu ili pojedinca od situacije u kojima se narušava njihovo pravo na sigurnost i siguran povratak", objasnila je Borovac.

Ona je zaključila kako svi moraju biti svjesni da je riječ o najranjivijoj populaciji koja ionako teško živi i teško se oporavlja od posljedica rata.

Borovac je za sutra najavila odlazak u Srebrenicu gdje će se sastati sa načelnikom Općine Ćamilom Durakovićem sa kojim će se upoznati sa detaljima skorašnjih dešavanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: