{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Boris Tihi: Uvjeti MMF-a su dosta zahtjevni s obzirom na prilike u BiH

F
7.3.2013. u 10:46
21
11
Boris Tihi: Uvjeti MMF-a su dosta zahtjevni s obzirom na prilike u BiH
21
Boris Tihi: Uvjeti MMF-a su dosta zahtjevni s obzirom na prilike u BiH
Boris Tihi
Boris Tihi, profesor na Univerzitetu Vitez, ne vjeruje da ikako može doći do potpune obustave tranši iz kreditnog aranžmana koji Međunarodni monetarni fond ima s Bosnom i Hercegovinom već samo do pooštravanja MMF-ovih uvjeta.
Pritom Tihi ne sumnja, kaže, u MMF-ove dobre namjere prema Bosni i Hercegovini, mada smatra da su uvjeti dosta zahtjevni za njene prilike.

Tihi je to izjavio Agenciji Fena povodom aktuelne situacije u Federaciji BiH u kojoj je MMF stavio do znanja da bi bez donošenja novog, sveobuhvatnog zakona o povoljnijem penzioniranju, mogla doći u pitanje daljnja tranša kreditnog aranžmana.

Hasan Muratović, bivši federalni premijer i također profesor na Univerzitetu Vitez, smatra, pak, da bismo preživjeli i da nam se desi obustava kreditnih davanja MMF-a te da je Bosna i Hercegovina imala možda i boljih rješenja za savlađivanje krize nego što je kreditno zaduženje.

Međunarodni monetarni fond je protiv dopuna federalnog zakona o povoljnijem penzioniranju, odnosno preporučuje usvajanje novog, sveobuhvatnog zakona.

U Parlamentu FBiH je nakon toga odlučeno da novi zakon treba donijeti do kraja marta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: