|

Borenović: Pozivamo vlast da proda Bobar banku za jednu marku i tako spasi depozite

Borenović: Pozivamo vlast da proda Bobar banku za jednu marku i tako spasi depozite
0
Piše: G. D.
16.12.2014. u 12:01
8
komentara
0

dijeljenja
Borenović: Pozivamo vlast da proda Bobar banku za jednu marku i tako spasi depozite Foto: Klix.ba
Poslanik Partije demokratskog progresa u narodnoj skupštini RS Branislav Borenović pozvao je danas u Banjoj Luci vlast da proda Bobar banku, makar i za jednu konvertibilnu marku, i na taj način spasi depozite i radna mjesta.
"Tražit ćemo posebno sjednicu NSRS o Bobar banci, jer je besmisleno pričati o ekonomskoj politici i budžetu, dok se ne riješi i ova afera, jedna u nizu mnogih za koje je najodgovorniji krivac aktuelna vlast u RS. Također, slučaj Bobar banke je pokazao da je i svrha Agencije za bankarstvo upitna, jer sve ovo nije moglo da se dogodi bez njihovog znanja", rekao je Borenović.

On je dodao da smjena direktora Agencije za bankarstvo Slavice Injac neće ništa riješiti, jer je ona samo egzekutor naređenja koja dolaze sa višeg mjesta.

"Zašto Agencija ovo nije zaustavili i zaštitila interese građana? Slavica Injac ovo nije mogla ne učiniti bez saglasnoti Milorada Dodika i Željke Cvijanović. I zbog toga treba smijeniti vlast. SNSD je još jednom pokazao da ne poznaje ekonomiju i da ne poštuje zakone Republike Srpske. I zato ne treba da nas čudi da se ovo dešava. RS je postala njihova privatna prćija. Ispaštat će građani. Dugo u NSRS nismo imali izvještaje o bankarskom sektoru RS, a glasačka mašinerija nije dozvoljavala da se u ovome uopšte raspravlja", tvrdi Borenović.

On je dodao da očekuje da će vlast u BiH biti konstituisana na svim nivoima do kraja januara ili u prvoj polovini februara, a do tada će se znati i koje mjesto će u Vijeću ministara pripasti PDP-u.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...