{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PDP: Ne može se odštampati novca koliko ga Dodik može uludo potrošiti

Piše: G. D./Klix.ba
24.1.2015. u 16:09
10
146
PDP: Ne može se odštampati novca koliko ga Dodik može uludo potrošiti
10
PDP: Ne može se odštampati novca koliko ga Dodik može uludo potrošiti
Foto: Klix.ba
Član Partije demokratskog progresa Miroslav Brčkalo rekao je danas u Banjoj Luci da predsjednik RS Milorad Dodik pokušava prebaciti lopticu na druge nivoe vlasti, istovremeno ignorišući i zaboravljajući brojne afere u RS-u, poput afere "dva papka", Bobar banke, Birča...
"Dodik se bavi onim što nije u njegovoj nadležnosti. On ne želi da se pomiri sa činjenicom da je izgubio politički utjecaj na nivou BiH. I pošto SNSD sada 'curi' na sve strane, Dodik je došao na suludu ideju o štampanju dvije milijarde maraka. Dodik i SNSD ne mogu štampati novca koliko ga mogu uludo potrošiti i u tome je glavni problem", rekao je Brčkalo nakon skupštine PDP-a.

Kada se formira vlast na nivou BiH, dodao je on, počet će egzodus SNSD-ovih kadrova u Sarajevu. Zbog toga SNSD, smatra on, i odugovlači sa svim važnijim pitanjima, jer žele da što duže ostanu na sadašnjim funkcijama, znajući da će sa njih biti pobrisani onog trenutka kada se formira vlast u BiH.

"Ključ formiranja vlasti je u FBiH. Znali smo da neće ići lako, ali predsjednik PDP-a Mladen Ivanić ima obećanja da bi to moglo da se riješi početkom naredne sedmice. Ako uskoro ne dođe do formiranja vlasti, i dalje ćemo biti u političkom blatu u kojem se sada nalazimo", dodao je Brčkalo.

Članovi PDP-a, nastavio je on, nisu optimistični povodom zajedničke izjave članova Predsjedništva BiH, jer postoje određena neslaganja. Na žalost, smatra on, time profitira jedino SNSD i to pitanje treba što prije riješiti. Brčkalo je prokomentarisao i ostavku ministra trgovine i ekonomskih odnosa BiH Borisa Tučića, ističući da je on svojom ostavkom omogućio svom zamjeniku da stavi potpis na izvoz oružja iz BiH u Ukrajinu.

"Sramotno je i to što je Mirsad Kebo dostavio više dokumentacije o zločinima nad Srbima od cijelog istraživačkog tima, koji je za taj posao uzeo ogroman novac. Sramotna je i bezobrazna izjava Milorada Dodika da će Dragan Čović biti bolji zaštitnik srpskih interesa od Mladena Ivanića", istakao je Brčkalo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: