|

PDP: Ne može se odštampati novca koliko ga Dodik može uludo potrošiti

PDP: Ne može se odštampati novca koliko ga Dodik može uludo potrošiti
10
Piše: G. D.
24.1.2015. u 16:09
146
komentara
10

dijeljenja
PDP: Ne može se odštampati novca koliko ga Dodik može uludo potrošiti Foto: Klix.ba
Član Partije demokratskog progresa Miroslav Brčkalo rekao je danas u Banjoj Luci da predsjednik RS Milorad Dodik pokušava prebaciti lopticu na druge nivoe vlasti, istovremeno ignorišući i zaboravljajući brojne afere u RS-u, poput afere "dva papka", Bobar banke, Birča...
"Dodik se bavi onim što nije u njegovoj nadležnosti. On ne želi da se pomiri sa činjenicom da je izgubio politički utjecaj na nivou BiH. I pošto SNSD sada 'curi' na sve strane, Dodik je došao na suludu ideju o štampanju dvije milijarde maraka. Dodik i SNSD ne mogu štampati novca koliko ga mogu uludo potrošiti i u tome je glavni problem", rekao je Brčkalo nakon skupštine PDP-a.

Kada se formira vlast na nivou BiH, dodao je on, počet će egzodus SNSD-ovih kadrova u Sarajevu. Zbog toga SNSD, smatra on, i odugovlači sa svim važnijim pitanjima, jer žele da što duže ostanu na sadašnjim funkcijama, znajući da će sa njih biti pobrisani onog trenutka kada se formira vlast u BiH.

"Ključ formiranja vlasti je u FBiH. Znali smo da neće ići lako, ali predsjednik PDP-a Mladen Ivanić ima obećanja da bi to moglo da se riješi početkom naredne sedmice. Ako uskoro ne dođe do formiranja vlasti, i dalje ćemo biti u političkom blatu u kojem se sada nalazimo", dodao je Brčkalo.

Članovi PDP-a, nastavio je on, nisu optimistični povodom zajedničke izjave članova Predsjedništva BiH, jer postoje određena neslaganja. Na žalost, smatra on, time profitira jedino SNSD i to pitanje treba što prije riješiti. Brčkalo je prokomentarisao i ostavku ministra trgovine i ekonomskih odnosa BiH Borisa Tučića, ističući da je on svojom ostavkom omogućio svom zamjeniku da stavi potpis na izvoz oružja iz BiH u Ukrajinu.

"Sramotno je i to što je Mirsad Kebo dostavio više dokumentacije o zločinima nad Srbima od cijelog istraživačkog tima, koji je za taj posao uzeo ogroman novac. Sramotna je i bezobrazna izjava Milorada Dodika da će Dragan Čović biti bolji zaštitnik srpskih interesa od Mladena Ivanića", istakao je Brčkalo.
Prijavi grešku


Komentari (146)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...