BiH
1

Borenović: Građani će na protestima reći šta nije dobro

SRNA
Foto: Fena
Foto: Fena
Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da će građani na protestu opozicije 14. maja u Banjoj Luci reći šta nije dobro i koji su konkretni zahtjevi da se stanje u Republici Srpskoj poboljša.

Borenović je na javnoj tribini "Srpska mora bolje" u Višegradu rekao da situacija u RS-u zahtijeva vanredne mjere i da su potrebne korjenite promjene.

"Ekonomsko stanje nije na zadovoljavajućem nivou, velika je stopa nezaposlenosti, dok korupcija razara svaku poru društva", rekao je Borenović i dodao da je poskupljenje struje "kap koja je prelila čašu velikog nezadovoljstva građana".

On kaže da su penzije u RS-u među najmanjim u regonu, a da plate ne odražavaju pravu sliku društva.

Borenović je rekao da je ovo potvrda stavovima da svako demokratsko društvo ima pravo da kroz mirnu protestnu šetnju izrazi nezadovoljstvo.

"Nismo zadovoljni onima koji vrše vlast. Smatramo da nisu odgovorili svim ključnim izazovima i da smo tako dovedeni u teško ekonomsko stanje", rekao je Borenović i dodao da je PDP zainteresovan za budućnost RS-a i da je spremna da preuzme odgovornost.

Generalni sekretar PDP-a Miroslav Brčkalo smatra da da se aktuelna vlast ne treba plašiti protesta opozicije ukoliko je proteklih deset godina dobro radila.

On kaže da najavljeni kontraprotest predstavlja "dolivanje ulja na vatru" i da vlast u RS-u "nije svjesna kakve posljedice može izazvati".

Predsjednik Opštinskog odbora PDP-a u Višegradu Vladan Andrić kaže da ova stranka daje rješenja koja će u budućnosti biti sprovedena i da je cilj promjena u RS-u.

On je naveo da je najveći problem nezaposlenost i odlazak mladih, kao i činjenica da nema perspektive za građane u RS-u.