BiH
41

Borci odblokirali granične prijelaze: Vladi FBiH dali ultimatum za usvajanje Rezolucije

Piše: A. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Odblokirana su sva tri granična prijelaza na kojima su danas bili okupljeni borci koji su tražili usvajanje braniteljske Rezolucije na sjednici Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za Klix.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadno-hercegovačkog kantona (MUP ZHK).

Kako su kazali, u 13:05 sati odblokirani su granični prijelazi Bijača, Orahovlje i Crveni Grm te je sada uspostavljeno normalno odvijanje saobraćaj.

U 13:05 sati odblokirani su granični prijelazi Bijača, Orahovlje i Crveni Grm, a granični prijelaz Gornji Vinjani sve vrijeme je bio otvoren za saobraćaj i slobodno se prometovalo. Tokom skupa boraca od jutarnjih sati nije bilo incidenata, a naši službenici još uvijek se nalaze na mjestu događaja", kazali su za naš portal iz MUP-a ZHK.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Predsjednik Udruženja zaboravljenih branitelja ZHK Vlado Marušić za naš portal je kazao kako su se borci razišli, ali su Parlamentu Federacije BiH dali ultimatum da do ponedjeljka usvoji Rezoluciju.

"Članovi našeg savjeta danas su bili u Sarajevu i razgovarali su s predstavnicima vlasti te im dali ultimatum da do ponedjeljka moraju usvojiti Rezoluciju. Ukoliko se do tada ne riješi naš problem, blokirat ćemo sve granične prijelaze u Federaciji, saobraćajnice, a čak i kuće određenih političara", izjavio je Marušić.

Podsjećamo, više od 200 branitelja okupilo se danas na graničnim prijelazima Bijača, Orahovlje, Crveni Grm tražeći usvajanje braniteljske Rezolucije na sjednici Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Na većini putnih pravaca saobraćaj se se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u toku radovi. Pojačan je promet vozila na graničnim prijelazima Doljani i Brod (u oba smjera), Gabela Polje i Ivanica na izlazu.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.