BiH
179

Bivši borci postigli privremeni dogovor s parlamentarcima, usvajanje rezolucije do 10. augusta

Piše: A. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Bivši borci postigli su privremeni dogovor sa zastupnicima Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, a kako je za Klix.ba Drago Grabovac iz Udruženja Zaboravljeni branitelji BiH, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić im je obećao usvajanje Boračke rezolucije do 10. augusta.

Prema riječima Grabovca, parlamentarci su im kazali da sjednica Parlamenta ne može biti sazvana zbog godišnjih odmora i odsustva zastupnika.

"Ako ne usvoje Boračku rezoluciju do 10. augusta kada su i rekli, to će im biti posljednja laž koju su nam uputili", izjavio je Grabovac.

Prema posljednjim informacijama s graničnih prijelaza, saobraćaj na petlji Šićki Brod je odblokiran, nakon što ga je više od 100 nezadovoljnih demobilisanih boraca držalo u blokadi zbog neusvajanja Boračke rezolucije.

Podsjećamo, veliki broj boraca koji su članovi 70 boračkih udruženja izašli su danas na ulice tražeći usvajanje Boračke Rezolucije u Parlamentu FBiH, a borci su ostali na ulici uprkos jakoj kiši koja je padala.

Zbog protesta je bilo u prekidu odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-17 Zenica-Žepče u mjestu Želeća, kao i na petlji Šićki Brod, a saobraćaj je bio obustavljen i na graničnim prijelazima Doljani, Bijača, Crveni Grm, Orahovlje i Zvirići.