{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Borbom protiv sive ekonomije napuniti budžete

S
20.9.2010. u 17:32
0
16
Borbom protiv sive ekonomije napuniti budžete
0
Borbom protiv sive ekonomije napuniti budžete
Stranka demokratske akcije (SDA) je u proteklim godinama doprinijela da naša država, bez obzira na njene ekonomske mogućnosti, izdvaja najveći procenat BDP-a za socijalne potrebe, u odnosu na sve ostale zemlje u regionu.
SDA će nastavit borbu protiv sive ekonomije i rada na crno, čime će omogućiti efikasnije punjenje budžeta i penzijskog fonda, a samim tim bit će osigurane redovne isplate plaća, veće penzije i boračke naknade.

Neophodno je da nastavimo reviziju socijalnih naknada, kako bismo osigurali da se novac nađe u rukama onih kojima je zaista potreban. Smatramo da je stalno dizanje tenzija među socijalnim kategorijama, posebno boračkim populacijama, klasično politikantstvo za destabilizaciju zemlje od strane neozbiljnih političkih stranaka, koje žele preko noći da se domognu vlasti.

Nizom izmjena i dopuna zakona, ali i efikasnim kontrolama inspekcijskih službi, obračunat ćemo se sa svima koji onemogućavaju stabiliziranje sistema socijane zaštite.

Za SDA je pitanje socijalne zaštite uvijek bilo prioritetno, jer smatramo da država mora omogućiti svim građanima jednak pristup socijalnoj zaštiti, ali i osigurati izdvajanje većih sredstava na nivou entiteta za siromašne općine. Naredne aktivnosti usmjerit ćemo na ukidanje poreza na svaku pomoć koju lokalna zajednica, pravna i fizička lica usmjere socijalno ugroženim osobama, saopćeno je iz ove stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: