{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"U naredne četiri godine obračunat ćemo se s korupcijom"

S
13.9.2010. u 11:10
0
62
"U naredne četiri godine obračunat ćemo se s korupcijom"
0
"U naredne četiri godine obračunat ćemo se s korupcijom"
Stranka demokratske akcije (SDA) saopćila je danas da je odlučna u naredne četiri godine obračunati se s korupcijom, jer je to jedini način ozdravljenja i ekonomskog napretka zemlje.
U saopćenju za javnost ove stranke navodi se da su tri ključne stvari za borbu protiv korupcije - neovisno i profesionalno pravosuđe, formiranje Vrhovnog suda BiH i reforma policije.

"Kao jedina politička stranka u našoj zemlji koja je onemogućila kandidaturu za zakonodavnu i izvršnu vlast osobama koje su optužene ili osuđivane za nezakonit rad, SDA će se i dalje zalagati za veći stepen odgovornosti svakog zvaničnika, a što je neophodno propisati kroz reformu Ustava i zakona", ističe se u saopćenju.

U ovoj stranci naglašavaju da će insistirati da sudovi i tužilaštva budu neovisni u vršenju svoje funkcije uz ostvarenje visokog nivoa profesionalnosti i odgovornosti pri procesuiranju svakog oblika korupcije za koji imaju saznanja, ili za koje im je podnesena krivična prijava.

"Radi postizanja najviših standarda u oblasti sudstva smatramo nužnim formiranje vrhovnog suda BiH sa zadatkom ujednačavanja sudske prakse na prostoru cijele zemlje, te usvajanje jedinstvenog krivičnoprocesnog zakonodavstva i finansiranja. Zalagat ćemo se i za cjelovitu i suštinsku reformu policijskog sistema kako bismo osigurali jedinstveno djelovanje agencija za provedbu zakona i efikasnu borbu protiv svih oblika organiziranog kriminala i korupcije", zaključuje se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: