Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najveci zlocin svih fasista i nacionalista nije mrznja, nije ekonomska propast, nije zlocin protiv ljudskih osnovnih prava, nego sto tolikim generacijama unistavaju buducnost i nadu. Pa sve ratne i post-ratne generacije ex-yu su ustvari najvece zrtve svega ovoga, ali smrdljive, nepismene fasiste ne interesuju djeca i buducnost.
treba odvojeni škole praviti, jebbo vas zajednički krov. svako svome jatu.
sam naziv ,,dvije skole pod jednim krovom,, je toliko rogopadan i toliko odvratan i tako gnusan da bi adolf hitler povratio na takvu pomisao.najmonstruznija ideja, i to ne samo ova , koja ne moze zazivjeti ni na filmu jer bi bila cenzurisana kod nas se kocoperi u praksi i prkosi zdravom razumu i zivotu uopce
Gdje su bosnje manjina tamo im odgovara koncept "2 skole pod jednim krovom". Tada ne zele da im djeca uce po srpskom ili hrvarskom programu. Pozivaju se na na sca moguca prava, idu do strazbura ako treba. A u mjestima gdje su vecina npr travnik,bugojno,g. Vakuf, e tu taj koncept nazivaju fasistickim,zaostalim itd. Klasicno bosnjacko licemjerje
Dovoljno je komunizmu se ucilo srbskohrvaski nema toga cetnici ni ustase vise ovo je BiH i bosnjaci ce da uce bosanski jezik u krajini nema ustasa mozda manjina a cetnika pa nista zato u krajini je Bosanski jezik i nadam se da ce tako kad tad biti na citavom prostoru BiH🇧🇦
benito ovo je sve Bosna od Save Do Drine i Une do mora Banja Luka i Citluk i Trebinje i bileca su Bosanski gradovi pogledaj atlas
Valjda bi roditelji trebali odlučivati kako će im se dijeca obrazovat. A ne neke ne vladine organzacije.
neke "ne vladine" organizacije kao ndc su danas razlog zašto više djece piše pravilno "nevladine" za razliku od tih tobože zabrinutih roditelja (yes, you) koji nisu u stanju sastaviti prosto proširenu rečenicu.
"dijeca" hahaha
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Na ovom polju nije bilo nikakvih pomaka zato sto OSCE, koji se bavi ovim stvarima nije nista napravio za 20 godina. Svi savjetnici OSCE-a po pitanju obrazovanja su Srbi i nazalost oni iskljucivo provode prosrpsku politiku. To su naravno prenijeli i na lokalni nivo, gdje isto tako rade Srbi vecinom. Oni su uspostavili paralelan sistem upravljanja unutar sektora obrazovanja OSCE-a.
Ono što smo imali pa nam neko na silu oduzeo !!!
Najljepse je djacko doba kad ne kupim sendvic od marke nego mali od pola. Specijalna salama vidi se kroz nju i onda ustedim da mogu kupit colu poslje nastave.
Ono što nema nigdje, razni pokusi, kvazrješenja. Drž vodu dok majstori odu. Doduše ima po svijetu i drugih loših praksi, nije planeta cvijeća. Hajmo i to utrpati kod nas. Izdržo je Mujo i gore.
tako je vrijeme ne da se zivi sa tim nego se radja sa nacionalizmom ko nije vidio ne moze mu se objasnit
U Njemačkoj u jednoj zgradi se nalaze sinagoga, džamija i crkva i svako ide svome bogu da se moli, a čuda to nije diskriminacija. U istoj zgradi privatnim ima poslovni prostor i prostor za državne službenike i opet nije diskriminacija samo u BIH je diskriminacija dvije škole pod jednim krovom, ko da je između djece razvučena bodljikava žica pa da se ne smiju družiti između predavanja ili poslije njih
Ali većina dijece se ne žele družiti ne zbog odvojenog školstva nego zbog toga što su kod kuće učili pravilo drži se svojih.
U njemackoj skoro nitko ni ne ide u crkvu, osim par vjerskih fanatika isto ko i muslimani samo fanatici idu u djamiju, mozda i neki stariji ljudi koji su pred smrt. tako da je njima sasvim svejedno kako se zove ta zgrada. Imaju oni preceg posla.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
koliko je ovo klošarska drzava da i djeca nemaju mira da opuste glavice svoje vec i njih smorise nacjonalzmom....
Bolje dvije škole pod jednim krovom nego dvije bez krova!
@Antimarimahunas Bolje biti i siromah al zdrav!