{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Boračke organizacije i vlast dijalogom rješavaju problem?

F
26.5.2010. u 15:50
0
1
Boračke organizacije i vlast dijalogom rješavaju problem?
0
Boračke organizacije i vlast dijalogom rješavaju problem?
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Članovi četiri temeljne boračke organizacije (TBO) sazvat će za 3. juni sastanak s predstavnicima izvršne i zakonodavane vlasti u Bosni i Hercegovini da bi im pružili još jednu priliku za "civilizirano rješavanje problema putem otvorenog dijaloga".
To su predstavnici Saveza ratnih vojnih invalida BiH, Saveza demobiliziranih boraca BiH, Organizacije porodica šehida i poginulih boraca BiH te Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja FBiH odlučili danas na sastanku posvećenom aktuelnoj situaciji u oblasti boračko-invalidske zaštite, konstatirajući da se predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti nisu udostojili odgovoriti na zaključke TBO-a koji su im dostavljeni 11. maja.

Odlučeno je da na sastanak 3. juna budu pozvani predsjedavajući Zastupničkog i Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, predsjednik i potpredsjednici Federacije BiH, federalni premijer, federalni ministar za boračka pitanja i predstavnici OHR-a, MMF-a i Svjetske banke.

Za 7. juna u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu bit će sazvan sastanak upravnih organa TBO ARBiH na kome će se odrediti strateški ciljevi djelovanja u zavisnosti od eventualno uspostavljenog dijaloga i postignutih dogovora s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti.

Dogovoreno je intenziviranje ideja o formiranju asocijacije četiriju temeljnih boračkih organizacija ARBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: