Komentari (114)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vijest ne sadrži najvažniji podatak, koliko bolnice imaju prekobrojno zaposlenih (preko štele). Kao i sve državno propada zbog uhljeba i kolektivnih ugovora. Državne firme više nisu u stanju da zarade ni za plate uposlenih, a ne da budu servis građanima.
pouzdano znam sa u Bihaću radi po 15-20 pravnika i isto toliko ekonomista. u bolnici. toliko pravnika ne radi u 70% sudova a toliko ekonomista npr. u banci i to poslovnicima za čitav grad
STANJE U BOLNICAMA JE ODRAZ STANJA U DRŽAVI! Država mora, dužna je brinuti o čovjeku i obezbijediti zdravstveno liječenje. Ovo stanje govori da Državu. tj. Vlast nije briga za njenim narodom. Aferim Državo Bosno i Hercegovino, umire ti narod koji te čini, uz pomoć Vlasti koja te vodi. :(
15 godina rade da sami uniste kantone... I kad mjere pocnu djelovati... ko ovo sa bolnicama tek onda kuku pomagaj sto nam je kanton propao.
Katastrofa
Hvala našoj dragoj SDA što nas je dokrajčila i dovela na rub propasti!Uspjelo vam je što Srbima i Hrvatima nije!Alija odradio si posao, Bosne više nema!
Pa kad izgube mjesto direktora SDA-ši , zavrnu finansije sa svih nivoa, pošto imaju svoje ljude na svim nivoima, u svim institucijama, pa čak i drugim strankama, imaju ljude koji rade za njih. To je jedna aždaha koja guta sve pred sobom. Na žalost po ovaj narod, a možda bolje i ne zaslužujemo. Tako ti direktori i ne mogu ništa učiniti i da hoće!
Pa SDA infiltrira ljude u druge stranke, potom kada ti isti budu izabrani na neke funkcije, onda ih majka SDA povuče, odnosno oni istupe iz tih stranaka pa ili ostaju "nezavisni" kandidati ili se vrate majci u zagrljaj! Ali samo pazite ovo, svaka stranka koja je ušla u koaliciju sa SDA je poslije propala: Harisova stranka se raspala nakon ljubavi sa SDA, Lagumdžijina stranka se raspala nakon ljubavi sa SDA, niz manjih stranaka i strančica, sve to SDA usisa i razbije, kao od šale!A tek Željko Komšić i njegova Frontica, pa to je najsmrdljiviji isprdak SDA. Bakir zavrbovao Željkicu u predsjedništvu i dao mu ideju kako da se odvoji od Lagumdžije, i kako da osnuje SDAšku socialdemokratsku stranku. Skontali SDAši da će im Sefer, Radončić i drugi dosta glasova pokupiti, pa zašto ne bi osnovali lijevo krilo SDA, a to je DF, koji će pokupiti glasove narodu zgađenog SDPa. Recept SDA, đavolji recept. P.S. A vidi se da ti niti voliš SDA, niti glasaš za SDA:d
Pa u nazadnom dijelu Federacije koji teži da bude kalifat , se apsolutno sve raspada. Hajde hajde nije problem pravit će hodže zapise. :)))
Pregledao sam ti Profil .....OK si Odustajem od zajebancije na ovoj temi . Svako dobro
ne ne ne . Ali da ne gusimo ovu vijest inace otici cemo daleko
Sami ste krivi doktore - direktore. Imenujte sposobnog čovjeka. Zbog vas uredno rade privatne bolnice u Tesnju, Doboj istoku, Sijama i sl. sa kojima dijelite tal. Sramota!
Sve od zla oca i od gore matere. Pogan narod
Dodjose i razgulise.... Tito treba ovoj zemlji pod hitno!
A sto se ne pocnu rjesavati viska zaposlenih, pogotovo nemedicinskog osoblja, kamara ih po bolnicama zaposleno, te sekretarice, te parking servis, te vozaci kojih nikad nema kad treba, puno nekih ljudi radi u bolnici, setaju okolo, ne hebu zivu silu kad ih priupitas nesto, strah te upitat a plate fine. Vise administracije nego doktora i sestara ima. U 2014.g. za sve ti papir treba, jedan mora potpisati, drugi da odnese papir trecem da lupi pecat. Ko da kompjuteri ne postoje!
Htjedoh napisati komentar, ali vise nema potrebe, sve si rekao. Jos se samo pitam hoce li Strika odgovarati ikad za dubiozu koju je stvorio u zenickoj bolnici, da je ni armija direktora poslije njega ne moze spasiti?
@fragola, sa ovakvim sudstvom i tuzilastvom i zakonima krivicnim nece izgleda niko odgovarati, pa ni taj strika. Mozda jedino ovaj iz trezora centralne banke da najebe, ali nista strasno. To je problem i tu se treba fokusirati, pravosudje i krivicna odgovornost rukovodioca.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Mislila sam da ne može biti gore u zdravstvu, kad ono može.
Ovo je sramotno!
Tobe jarabi pa gdje ce se narod lijecit ma nema ova drzava je titanik koji tone ja se plasim za buducnost
al se zato otvaraju kladionice ! nicu kao gljive poslije kise :-)
radnicima u KBZ koji ostvaruju pravo na naknadu prevoza ne isplacuju vec 7 mjeseci zahvaljujuci nekolicini uposlenika uprave,usranom odboru i direktoru... stanje je jos gore nego sto je napisano npr. zohari raskuhani u bolesnickoj hrani, misevi koji skacu po pacijentima vss medicinski kadar koji radi za minimalac...
sjesti i plakati.
Ovo je garant TITO kriv i njegov komunizam. Eh eto vam ga SDA i Baki na čelu....sve uništavaju, al sad BRZO i sigurno.