{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Boljitak: Sloboda medija i sloboda javne riječi u BiH ne smije biti ugrožena

29.12.2014. u 22:17
5
22
Boljitak: Sloboda medija i sloboda javne riječi u BiH ne smije biti ugrožena
5
Boljitak: Sloboda medija i sloboda javne riječi u BiH ne smije biti ugrožena
Narodna stranka Radom za boljitak izražava iskreno žaljenje zbog dešavanja u redakciji portala Klix.ba, čije je uredništvo danas bilo spriječeno u svom svakodnevnom profesionalnom i pravovremenom izvještavanju javnosti i osuđujemo svaki oblik sprječavanja medija u njihovom radu koje je bez pravnog i valjanog uporišta i obrazloženja, saopćeno je iz ove stranke.
"Da novinari i medijske slobode u BiH svakodnevno nailaze na opstrukcije, blokade i raznorazne pritiske u svom djelovanju, dokaz su i današnja dešavanja o čijim se uzrocima i posljedicama svi u našem društvu trebamo zapitati. Ako mediji rade prema profesionalnim novinarskim i etičkim standardima kako bi građani imali pravovremene, objektivne i pouzdane informacije poštujući zakonske okvire u cilju zajedničke gradnje boljitka, moraju imati i svoju slobodu i što je najvažnije podršku svoje države", navode iz Boljitka.

"Jedinu istinu i činjenicu na putu gradnje demokratskog društva koju moramo slijediti jeste da su sloboda izražavanja i sloboda medija temeljni stubovi dobrog upravljanja i političke odgovornosti u jednoj državi", saopćio je Ured za odnose s javnošću ove stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: