Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@babuka Dijete nije biftek koji trebas tuci!
Roditelj da bi bio dostojan poštovanja, treba da propovijeda vlastitim primjerom, ako ga tucemo sta mu pokazujemo i sta ga ucimo? Da je sasvim uredu povrijediti nekoga ko je slabiji od tebe, da greske nisu dozvoljene. Udarcima ga ponizavamo sto svakako utjece na razvoj cjelokupne licnosti. @BABUKA Vi radite svojoj djeci isto sto je radio vama vas otac? Da li je to zaista primjer koji zelite pokazati svom djetetu? Mislite da dobivate postovanje time sto ga tucete? Ne, daleko od toga. Vi to postovanje nikada necete imati, iako vam se cini suprotno.
Poznajem dosta odraslih muškaraca i žena koji su odgojeni bez \"batine\" i poštuju svoje roditelje kao rijetko ko;a opet i istih takvih koji su bez ličnosti,jer nisu naučeni da imaju svoje mišljenje-neumjerena autoritativnost se može ostvariti čak i bez da se ikada digne ruka na dijete. S druge strane smatram da je za neke slučajeve \"batina iz raja izašla\",djeca su različita i zahtijevaju različite pristupe. Razgovor i druge sankcije zahtijevaju puno više strpljenja i vremena roditelja nego batina.Svaka čast ako roditelji ovih \"resursa\" imaju na pretek,ali ako ne,to ne znači ni u kom slučaju da su lošiji kao roditelji. Zato defektolozi i psiholozi možete pričati šta god hoćete,ali mi još uvijek nismo otkrili kako \"napraviti\" savršeno dijete,negativne posljedice mogu ostati i ovako i onako-razlog tome jeste što smo mi nesavršeni ljudi. PS.Batina i premlaćivanje djeteta su različiti pojmovi-premlaćivanje je rezultat sadizma,a ne kažnjavanja,i to NE opravdavam!
@Babuka Toliko primitivnosti odavno ne procitah!
ma samo kada pogrijesi zastekas ga koji puti to ti je to rijesen problem...mene stari kada bi me pogledao sasrao bi se i tako i treba inace da nije nebih ga nikada postovao kao sto ne rade ove danasnje seronje :D aj sada razlaz :D
sve moderni roditelji garant se ovi iz dijaspore javljaju gdje je normalno da otac kcerki drzi svijecu ili da mama i sin zapale joint marihuane .
Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju. Brinite se zbog toga što vas neprekidno posmatraju
Pametni roditelji dopuštaju svojoj djeci da poneki put pogriješe
Djeca su nase sutrasnje sudije zato pazite sta radite
Dijete je knjiga iz koje citamo i u koju bismo trebali pisati, a ne tuci gospodine Babuka
Da je roditelj odgojen, i djeca bi se radjala odgojena
nisu kriva djeca ,nego mi roditelji
Za neku ponavljam opet \" neku djecu\" je batina iz raja izasla sto bi rekli stari ljudi. Pod ovim smatram kais,sipku a ne saketanje po glavi.Ja kad sam dijete bio dovoljan je bio pogled starog i odmah znam sta hoce a ova danasnja djeca rastu u rahatluku bez discipline i onda kad odrastu i na sebe se pocnu oslanjati skontaju u kako surovom svijetu zive ,da nema vise mamice i tatice iza ledja...