Višak radnika - milionski dug
0
"Bolesni" GRAS pred stečajem, nema lijeka
Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ha cuj ti nemaju para...pa pola sandzaka radi u grasu...ma neka propadnu...stoka seljacka..i tako sve sto je valjalo su vec unistili...samo se nazaduje...jos malo pa ce biti obavezno nosenje kubura za pasom...aaa..kameno doba dolazimooooo.....
Ovo je za gos. Kralja Tvrtka: http://www.pritisak.org/ Nisu svi narodi zasticeni od nesposobnosti....
Kako vanago ima okus kada se jede zlatnom kasikom cemo saznati uskoro ako budemo racunali na \"bracu\" Arape
Za sve su krive stranke koje u upravne odbore javnih preduzeća stavljaju svoje ljude koji nemaju veze ni sa poslom ni sa upravom tih preduzeća. Tako je bilo i sa Grasom gdje su postavljani za predsjednika upravnog odbora i penzionisani generali.Članovi upravnih odbora redovno uzimaju svoje honorare a sastaju se jednom mjesečno ili nikako.Ali najveći preblem Grasa je izgleda taj da je neko od stranačkih tajkuna bacio oko na to preduzeće sa namjerom da ga za jeftine pare privatizuje.Već je bilo kojekakvih najava i za druga javna preduzeća u Sarajevu naroćito ona koja imaju objekte na atraktivnim lokacijama pa i ona poput Toplana, Vodovoda itd..
Ovi u Republici srpskoj sa nule krenu i naprave firmu koja pozitivno posluje a Bosnje imale sve uredjeno, dobili donacija 1000 vozila i propadaju, pa to je stvarno za zapitati se ... Ista stvar sa Telecomom, prije 5-6 godina je BHTelecom imao dobiti 140 miliona KM a MOBIS 20 miliona KM danas je to odprilike BHTelecom 140 miliona a MOBIS 130 miliona sto znaci Bosnje nisu napredovale nikako i stagnirale su i za 2-3 godine ce biti a jojjjjjjjjjjjjjj BHTelecom nam se razbolio jadni mi zalite nas ..... fujjjjjjjjjjjjjj jedva cekam da propadnemo ko narod ISTINA
pogledajte ko je pravio analizu EDIB PRAŠOVIĆ kandidat za direktora grasa koji nije prošao sad se pravi pametan
Gras uništile seljačine iz Sandžaka koji civilizaciju vidješe tek kada u Teheran dođoše. Đeš ba seljo sandžački ti vodti firmu naprijed kada si u ratu ovdje po Sarajevu premlaćivao, klao i ubjao i zato nisi ni odgovarao. Marš iz Bosne i Hercegovine u Srbiju i tamo seri ako smiješ!!!!!
CUJEM DA SE FAHRO RADONJCIC PRIPREMA ZA KUPOVINU GRASA...A KAZU DA SU MU SELIMOVICI I HARIS KONKURENCIJA.. NESTO SE SAPUCE DA BI I \"POSTENI\" BAKIR IZETBEGOVIC TREBAO DOBITI DIO KOLACA KAO NAGRADU ZA NJEGOVO UCESCE U RATU I SVERC SA KUMOM MOMOM MANDICEM..SAMO JOS NISU ODLUCILI HOCE LI KUPITI GRAS ZA JEDNU MARKU ILI PEDESET FENINGA..PLJACKALIZACIJA JE I DALJE NA DJELU. PRD4EVER
@Dise .... ma nismo nesposobni nego ne daju sposobnim da rade, oni koji su se posteno skolovali i pored fakultetskih diloma prosirivali znanja kroz razne seminare i kurseve danas propadaju po biroima, bjeze iz ove zemlje ili rade za Slovenacke, Hrvatske, Srbijanske, Austrijske i druge firme .... U ovim Javnim preduzecima, drzavnoj sluzbi i svim institucijama na budzetu posao mogu dobiti samo nepismeni, nesposobni stranacki podobni poslusnici .... pa nikada niti jedan Konkurs raspisan preko ADSBiH, ADSFBiH nije bio posten i uvijek se unaprijed znalo ko ce biti primljen, Gras, BHTelecom, Elektroprivreda i ostali uopste ne raspisuju Konkurse samo dovode svoje ljude sa kupljenim diplomama i svi sute, narod glupi suti ... MA JEDVA CEKAM DA PROPADNEMO KO NAROD, JEDVA CEKAM ...
@HAKALA nisam srbin samo da te informisem. ja samo iznosim cinjenice koje su po vas mujice bolne i porazavajuce. i moram ti priznati da uzivam u tome i dok citam vase nemocne komentare koje se po pravili svode na mamu sestru i ostale clanove necije obitelji. u nedostatku bilo kakvih argumenata vi pribjegavate vasem najjacem oruzju.... lajanju. pardon,...psovci.
Zašto svaka tema na Sarajevo-x.com preraste u političku prepirku?! Pa ovdje se radi o jednoj firmi a ne entitetima. Kad sam već tu:ja sam za ukidanje entiteta a jačanje države BiH - prvo ukinuti kantone u FBiH a onda RS i FBiH. To je suština svih naših problema. Nemojte govoriti da je sve loše u FBIH i BiH jer time ne poštujemo krv hiljada naših palih boraca koji su dali svoje živote da bi mi danas mogli imati koliko-toliko sigurno okruženje i slobodan život. A o genocidnoj tvorevini .. no comment.
Hej kralj Tvrtko, pozdravi mamu i pitaj je da li se zazelila mog Tvrdog? MI bar nismo genocidan narod ko i vi.
to i jest problem kad nam se obicni gradjani pocnu baviti svim i svacim. nije za vas obicne politika niti ste skolovani za to. moras postivati svoju vlast ili zelis da imamo haos ili da nam genocidasi vladaju??? svoj na svom!!!
Nek propadne sve i treba da propadne.Dabogda cijela federacija bankrotirala pa da niko od ove bagre i stoke ništa nema.Kad vidim konkurse gdje traže,fakultet,strane jezike,i šta još ne dođe mi da povratim.Kakav crni fakultet samo treba da si nepismen i iz neke zabiti ili da si familija od ovih nesretnika koji nas već godinama vuku u bezdan,iz kojeg se nikad izvući nećemo.Od opština,preko elektroprivrede,vodovoda,toplana,pa nadalje nemaju tri pismena čovjeka.Na jednoj od sarajevskih televizija radi osoba koja je blisko sarađivala sa srpskim huškačkim televizijama i novinarima,pa kad je rat stao podvila rep nazad u Sarajevo i još je nagrade super poslom,i koliko njih još ima.Fuj zašta ljudi živote dadoše.
Izgleda da mi obični građani ne smijemo znati gdje odoše silne pare koje dadosmo za preskupe cijena karata u GRAS-u. Umjesto da nam poboljšaju usluge, oni pare trpaju u privatne džepove i hoće da dovedu firmu u stečaj! U GRAS-u treba promjeniti rukovodstvo a ne davati im narodne pare za sanaciju njihovom krivicom izazvanih problema-pa mi smo u kapitalizmu a ne u socijalizmu!