{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Blokirani granični prelazi Vardište, Uvac i Metaljka

S
11.10.2010. u 08:05
0
0
Blokirani granični prelazi Vardište, Uvac i Metaljka
0
Blokirani granični prelazi Vardište, Uvac i Metaljka
Foto: SRNA
Više od 20 vozača kamiona blokiralo je sinoć granične prelaze Vardište, na magistralnom putu Višegrad-Užice, zatim Uvac na putu Rudo-Proboj i Metaljka na saobraćajnici Čajniče-Crna Gora.
Predstavnik štrajkačkog odbora autoprevoznika istočnog dijela Republike Srpske Boriša Rajić rekao je da će kamioni ostati na graničnim prelazima sve dok ne bude izmijenjen pravilnik Ministarstva transporta i komunikacija BiH po kome vozači moraju da polažu depozit na svaki kamion od 12.000 KM.

"Ogorčeni smo i na to da se moraju vaditi nove licence za vozače iako ih posjedujemo, a izdale su ih institucije RS", naveo je Rajić.

Kamiondžije su kategorčne da će na graničnim prelazima ostati sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi, a saobraćajnicama će propuštati samo putničke automobile, autobuse i prevozna sredstva sa kvarljivom robom.

Oni su pozvali kolege iz Federacije BiH da se priključe štrajku.

Učesnici štrajka ističu da imaju korektnu saradnju sa policijom.

Autoprevoznici za unutrašnji i međunarodni transport iz cijele RS stupili su u četvrtak u mirne proteste nezadovoljni izmjenama Pravilnika o primjenama licenci za vozače u teretnom drumskom prevozu. Oni su blokirali sve carinske terminale u Srpskoj i najavili radikalizaciju protesta blokadom svih saobraćajnica.

Pravilnik o promjeni licenci usvojen je 2005. godine i do ove godine je važio na entitetskom nivou, ali ga je Ministarstvo komunikacija i transporta BiH ove godine izmijenilo te se sada licence izdaju na nivou BiH. Udruženje prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS traži da se licence, koje se od ove godine izdaju na nivou BiH, ukinu i vrate u nadležnost entiteta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: