{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Blokiran izlaz na divlju deponiju otpada u Jasenici

F
1.4.2010. u 12:49
0
0
Blokiran izlaz na divlju deponiju otpada u Jasenici
0
Blokiran izlaz na divlju deponiju otpada u Jasenici
Deponija Jasenica
Mještani mostarskih prigradskih naselja Jasenice, Rodoča, Ortiješa i Bune simbolično su stavili lanac i lokot na improvizirani ulaz na ilegalna odlagališta otpada u Jasenici.
Kako je priopćeno iz Udruge "Eko" Jasenica, tim se činom htjelo staviti na znanje Komunalnom poduzeću JP Parkovi i gradskim vlastima da se ta ekološka katastrofa mora pod hitno zaustaviti i poduzeti sve mjere da se ona sanira.

Dogovor o tom simboličnom potezu, zaključak je javne rasprave održane u Jasenici, a na kojoj su sudjelovali stanovnici spomenutih naselja. Mještani su na raspravi još jednom podvukli da se nadležne institucije i gradske vlasti opetovano oglušuju o njihove zahtjeve, molbe, ali i odluke nadležnih sudova te nastavljaju sa ilegalnim neselektivnim odlaganjem otpada.

Ove ilegalne deponije su već napravile ireverzibilnu štetu na okoliš, te je više nego opravdana bojazan mještana hoće li se uopće i na koji način moći sanirati napravljena šteta. Mještani su s toga odlučili formirati Odbor za odbranu od ilegalnih odlagališta. U odboru su predstavnici Jasenice, Rodoča, Bune i Ortiješa, stoji u saopćenju.

U njemu se dodaje da će Odbor poduzeti sve aktivnosti vezane za rješavanje ovog problema. Između ostalog, Odbor se obvezao kontaktirati i educirati i sva okolna mjesta s ovim problemom, komunicirati i kontaktirati nadležne općinske, kantonalne, federalne i međunarodne institucije, kao i definirati i odrediti rokove zahtjeva prema nadležnim institucijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: