{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Blizu 30.000 KM za projekt sanacije klizišta u dijelu općine Centar

23.10.2015. u 14:20
0
0
Blizu 30.000 KM za projekt sanacije klizišta u dijelu općine Centar
0
Blizu 30.000 KM za projekt sanacije klizišta u dijelu općine Centar
Na osnovu Ugovora o izradi glavnog projekta sanacije klizišta na lokalitetu Ulice Stolačka 19, 21, 32 i 40, Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo angažovao je Institut za geotehniku i geologiju Građevinskog fakulteta u Sarajevu za izradu navedenog projekta.
Općina Centar Sarajevo je za izradu projektne dokumentacije iz svog budžeta izdvojila 28.290 KM.

Služba za upravu za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar je nakon obilaska terena, uz prethodnu obavijest opasnosti od obrušavanja podzide, utvrdila da je i objekat u Ulici Soukbunar 14 ugrožen, te da je neophodno da se sanira i taj dio ulice. Dopunskim ugovorom za izradu projektne dokumentacije za sanaciju klizišta u Ulici Soukbunar 14, koji je sastavni dio Ugovora o izradi glavnog projekta sanacije klizišta na lokalitetu u Ulici Stolačka broj 19, 21, 32 i 40, Općina Centar je izdvojila 6.961 KM.

Za izradu ovog dokumenta Institut za geotehniku i geologiju Građevinskog fakulteta u Sarajevu uradit će geološka ispitivanja i istražne radove za izradu elaborata o izvršenim istraživanjima i ispitivanjima sa prijedlogom mjera sanacije, izradu istražnih bušotina, nakon čega će uzorke tla iz bušotina iskoristiti za laboratorijska ispitivanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: